משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותכספי ירושה שנמצאים בחזקת אחותי

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

כספי ירושה שנמצאים בחזקת אחותי

גל
גל

שלום, אחותי מחזיקה בכספי ירושה שנמצאים בבנק. כשהייתי בת 17 נתבקשתי לחתום על "ויתור" זמני של החלק שלי והשארת כל הסכום יחד תחת חסותה של אחותי. כיום אחותי לא מוכנה לשחרר את החלק שלי מהירושה ומרגישה שהיא המנהלת של כל מה שהושאר. האם יש דרך לעקוף את זה ולקבל את מה שמגיע לי גם לאחר שחתמתי שזה יהיה תחתיה באופן זמני? תודה.

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

בהיותך בת 17 היית קטינה. קטינה אינה יכולה לחתום על מסמכים משפטיים שבהם היא מוותרת על זכויות. אין תוקף משפטי לחתימת קטין. כל הבנקים יודעים זאת. אני מנחש שהורה או אפוטרופוס אחר חתם על מסמכים בקשר עם העברת כספים זאת. אני מניח שאת בגירה היום. אם אחותך מסרבת להעביר לך את חלקך בכספי הירושה, הפתרון יהיה בהגשת תביעה כספית לבית המשפט לענייני משפחה. מומלץ כמובן לבוא ולהתייעץ טרם ריצה לבית המשפט בתקווה לפתרון הסכסוך מחוץ לבית המשפט.