מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
שאלות חשובות בנוגע לצוואות וירושות
אבא שלי זכרונו לברכה נפטר והוריש לי ולאחיי כספים ונכסים. עכשיו ככה: האם אני כאחד מהיורשים, חייב להיות נוכח במעמד הצוואה ולחתום ? בכדיי שאחיי יקבלו את חלקם בירושה? או שאין קשר? האם יכול להיווצר מצב שבו כול עוד אני לא חותם על הצוואה ומתנגד לקיום הצוואה, ולא נוכח ולא מעורב בעניין, אחיי לא יוכלו לשחרר את חלקם בירושה? בגדול מה שאני רוצה לומר או שאני מוכן לעשות הכול בכדיי לתקוע את הירושה לנצח. אם אחיי תלויים בי או בחתימתי בכדיי לשחרר לעצמם את חלקם בירושה, לא אחתום לעולם על שום צוואה ושום מסמך. אני בהחלט מוכן לוותר על חלקי בירושה כול עוד זה גורם לאחיי לא לקבל שקל מהירושה. למה? כי אחיי הם חלאות אדם, מנוולים, תאבי בצע ובוגדניים. לפי דעתי לא מגיע לאף אחד מהם אפילו לא שקל ולא אהסס ולא לרגע לוותר כל חלקי בירושה על מנת שגם הם לא יקבלו את חלקם. מהי הדרך הנכונה עבורי לא לאפשר את שיחרור הירושה הזאת, לא לי ולא לאחיי?
הליכי ירושה עלולים לעורר רגשות עזים כמו הליכי גירושין. אם אתה מעונין לשרוף את חייך במלחמות מיותרות ואגב כך לפרנס עורכי דין שונים ולשלם אגרות לאוצר המדינה - תמצא עורכי דין שימלאו את משאלתך ואת חשבונות הבנק שלהם. דעתך האישית על יורשים אחרים אינה מעניינת אף אחד ואין לה שום משמעות משפטית. אם הצוואה כשרה ואין בה פגם הפוסל אותה, הם יירשו מכח הצוואה. ואם הצוואה פסולה, הם יירשו מכח החוק, כי הם ילדי המנוח. גם במצבים הבודדים בהם תדרש חתימתך (למשל במשיכת כספים מבנק) אפשר לעקוף זאת בהליך משפטי לא מסובך שיעכב קצת את משיכת הכסף אבל עלול לעלות לך בכספים. בהצלחה בהריסת חייך.