לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלייה

פירוק שותפות או צו לסילוק יד מהנכס

ראשית אפתח בזה שאני מאוד מעריכה ומודה לכל המענה שאני מקבלת כאן לאורך הזמן. מפאת ענייני פרטיות אני נאלצת לפעמים לכתוב משמות שונים כי אני חוששת משאר היורשים אך עדיין עזרת לי מאוד וזה לא מובן מאליו. השאלה האם זה הליך נכון לתבוע פירוק שותפות כשגרה בנכס שעבר אלינו בירושה ויש צו ירושה, אשתו של אחד היורשים שנפטר. הם גרו בנכס המון שנים ביחד וכשהור נפטר היא מסרבת לפנות בכל תוקף. הבית לא רשום על שמנו כי יש עליו חובות בגבייה בסכום שאין לנו, היורשים, יכולת לשלם. ובכך ללא אישור מהעירייה לטאבו שהנכס נקי מחובות לא יכולים להעביר על שמנו. אני תוהה אולי ההליך הנכון הוא קודם תביעה לפינוי הנכס בכדי שנוכל להתקדם כי כל עוד היא בנכס החובות נצברים לסכומים לא הגיוניים(כמעט 50 אלף שקל כרגע) וזה מרחיק אותנו, היורשים, מלהגיע למכירת הנכס. הבת זוג שגרה בנכס עשתה צו ירושב על האח ז''ל ויש לה בצו את החלק של האח. משמע היא יורשת ומופיעה בצו ירושה שלנו כיורשת של האח(ביחד עם עוד 3 ילדים קטינים) אודה לדעת. האם במצב כזה פירו- שותפות פרקטי ויישים או שהראוי זה דבר ראשון לפנות אותה מהנכס שיפסקו להצטבר החובות. תודה

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

תוצאת הליך פירוק שיתוף תהיה מכירת הנכס. מכירת הנכס תכול בתוכה גם פינוי של המתגוררת וגם פרעון כל החובות על הנכס מתמורת מכירת הנכס. אם אין לך ענין במכירת הנכס עצמו, יש להגיש תביעת פינוי מהנכס. אי רישום הבעלות של היורשים לא תמנע את תביעת הפינוי. ייתכן שיהיה צורך במינוי מנהל עיזבון שיפעל בשם ובמקום היורשים לשם תביעת הפינוי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות