מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
השתלטות על ירושה, מה עושים?
לאימא שלי היתה דירה שסבתא שלי קנתה לה, אימא שלי ז"ל נפטרה מקורונה, ובעלה השני שהתחתן איתה בשידוך רץ לרשם הירושות וקיבל 50% מהנכס ולנו נשאר 50%. לא היתה צוואה כי נפטרה במפתיע. ולכן עפ"י חוק הירושה לכאורה הוא זכאי להיות היורש שלה בגלל שהיה בעלה. אנחנו לא מסכימים לזה ורוצים לבטל את ההחלטה שלא התנגדנו לה בזמנו כי היינו שרויים בבלאגן של הפטירה שלה. הדירה נרכשה שנים רבות לפני שהתחתן עם אימא שלנו ע"י סבתא שלנו, בגלל שאימא שלי היתה חד הורית והיה לה קשה, אז סבתא רכשה לה את הדירה ורשמה אותה על שמה. האם יש פסיקה שקובעת שהבעל שלה לא זכאי להיות היורש ושהדירה תשאר לנו הילדים שלה במלואה ? שהזכות שלנו גוברת על הזכות שלו ? שהזכות של סבתא שלי גוברת על הזכות של הבעל השני שלה שלא השקיע בדירה אגורה!!? אשמח לתשובה מפורטת.
הפורום אינו מסגרת מתאימה לתשובות מפורטות. במצב הדברים כפי שתארת ובאין הוראה אחרת בהסכם המתנה בין הסבתא לבין האמא, אכן בן הזוג יורש מחצית מכל נכסיה של אמא. אני עורך צוואות חכמות - צוואה חכמה היא צוואה המתייחסת למצבים שונים ויוצרת פתרונות עוד לפני שארעו מצבים קשים. לא אמך היתה עורכת צוואה חכמה, לא היתה בעיה כיום. .