לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוחמה בן עיון

הענקת ירושה לבן מהורים

הורים שלי אמרו לי שהם רוצים להוריש לי בית עם חצר, אבא רכש את הבית וחצר ואמא שילמה במשכנתא, בית וחצר רשום על שם אבא בלבד עד היום (אימי מסרבת לי לספר את הסיבה מדוע היא לא רשומה על בעלות בית וחצר), יש להם הסכם ממון לאחר נישואין, במידה והם יתרגשו יתחלקו הוצאות שווה ובשווה כולל בית עם חצר. כעת הם אנשים מבוגרים מאוד, עדיין אוהבים אחד לשני, הם שוקלים לשנות את הסכם ממון שאימא מוותרת בית וחצר ואבא ירשום בצוואה שבמקרה של פיטרתו הוא יירש לי בית עם חצר. יש לי אח למחצה מצד אימי, שהיא לא מעוניינת להעניק לו את ירושה בית וחצר, אלא רק תכשיטים וחפצי אומנות. אימא שלי אוסרת לספר לי לאחי למחצה מחושש שהוא יכעס לאימא שלנו. (לאחי ואימי יש יחסים מורכבים) הם רוצים שירושה תהיה חלקה חוקית, כל עוד הם צלולים ואין חשד בעיות נוירולוגית, על מנת שאחי לא יכול לתבוע על ירושה. הם מבקשים ממני שאהיה נוכחת בעת חתימת ירושה מצד אבא ומצד אמא בנפרד אצל עורך דין ובבית המשפט בשביל ממון, אני די חוששת בגלל שאני נוכחת - יכול להיות שאחי יתבעו על ירושה. מה דעתך על שינוי ממון וירושה ונוכחותיי?

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

נובחותך בעת חתימת הצוואות תגרום לפסילת כל הוראת צוואה לטובתך. כלומר נוכחותך בחתימת הצוואות תגרום לכך שתקרה התוצאה ההפוכה - את לא תירשי ואחיך כן יירש. אין מניעה שתנכחי בעת אישור הסכם הממון בבית משפט, אולם השופט שידון עשוי להחליט על הוצאתך מהאולם.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות