לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
פלונית

האם נוסח צוואה שכזה תקף?

רונן שלום רציתי לשמוע לדעתך אנו זוג מבוגרים ויש לנו בן ובת. בעלי רוצה להוריש 75% מההון המשותף לביתנו ו 25% לבננו ואילו אני רוצה לחלק את ההון המשותף שווה בשווה בין בנינו וביתנו קרי 50/50. לפי כול הסימנים אני יעזוב את העולם לפני בעלי. האם אוכל לערוך צוואה שסעיפיה כדקלמן: 1) אני מורישה 50% מחלקי ברכוש המשותף לבני ו 50% לבתי. 2) על אף הנאמר בסעיף 1 במידה ובעלי יראה לנכון להוריש פחות מ 40% לבנינו אזי אני מורישה לו 60% ולבתי 40%. במידה ובעלי יראה לנכון להוריש לבנינו פחות מ 30% אזי אני מורישה לו 70% ולבתי 30%. במידה ובעלי יראה לנכון להוריש לבנינו פחות מ 20% אזי אני מורישה לו 80% ולבתי 20%. במידה ובעלי יראה לנכון להוריש לבני פחות מ 10% אזי אני מורישה לו 90% ולבתי 10%. במידה ובעלי יראה לנכון לא להוריש כלל כסף לבני אזי אני מורישה לו את כול חלקי ברכוש המשותף לי ולבעלי. אשמח לדעת האם נוסח צוואה שכזה תקף והאם הוא עלול לעורר בעיות? מלבד זאת חלק מהרכוש המשותף הוא דירה שבעלי קיבל לאחרונה מאמו בירושה. הדירה ניתנה בירושה לבעלי ולאחיו במשותף. היא לא עומדת למכירה. רציתי לשאול האם היא נכללת ב"רכוש המשותף" או שאין לי חלק בה? יש לציין שגם אני קיבלתי לפני עשרות שנים את חלקי בדירה שעברה אלינו בירושה מהורי וההון ממכירתה מטבע הדברים הפך להיות משותף

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

(1) מבחינת החוק אין בעיה לקבוע הוראות שכאלו. הבעיה היא יישומן: נאמר שבעלך ימות 30 שנה אחרייך, האם את מצפה שאחרי 30 שנה יקום מישהו ויבדוק מה היה? ואיך בדיוק יחזירו הבן או הבת זל"ז כספים או רכוש שקבלו ביתר? ומה אם לבעל תהיה בת זוג אחרת ויוריש לה מהו? אפשר למצוא פתרונות ישימים. אשמח לעזור. (2) מה שהתקבל בירושה איננו חלק מן הרכוש המשותף בין בני זוג, אלא אם היורש ערבב את מה שקיבל בירושה עם הרכוש המשותף. את קיבלת הון בירושה והחלטת מרצונך להפוך אותו למשותף. אין שום חובה כזאת על בעלך, אלא אם היה או יש ביניכם הסכם מפורש שקבע אחרת. אם הוא מקפיד על הפרדת זכויותיו באותה דירה מן הרכוש המשותף, כי אז אין לך זכויות באותה דירת ירושה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות