מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
תודה רבה לך עזרת לי להבין. ועוד משהו קטן בקשר לקצבת הביטוח הלאומי...
הי, תודה רבה לך.1. חשבתי שאם פותחים חשבון על שם הבת הנכה והכסף שאוריש יעבור לשם במותי האפוטרופוס (האבא)לא ממש יכול להשתמש בכסף כי הרי צריך להעביר קבלות לאפוטרופוס הכללי על מה הוציא עבור הבת. אבל אולי לא ממש יש פיקוח? 2. אם את קה"ש אני מורישה לבתי הנכה כמוטב,הרי שאפטורופוס (האבא) יכול לקחת ולא להכניס לחשבון שעל שמה אלא לחשבון שלו? דבר אחרון: זה קצת עצוב... אין קשר בין האב לבנות. בעיקר לא הבת הנכה. והכל נופל עליי. זה המון הוצאות והמון המון טיפולים רפואיים.למרות שהיא בהוסטל. רציתי רק לספר שהוא מקבל את קצבת הנכות שלה מביטוח לאומי לחשבון שלו!!! לבת אין חשבון בנק כרגע.. האם זה תקין? פשוט הבנתי שאם יש לאדם אפטורופוסים צריך לפתוח לו חשבון בנק ואז ביטוח לאומי יעביר לבעל החשבון את הקצבה. למשל: קראתי על זוג נשוי שהאם כבר צריכה אפוטרופוס אז ביקשו מהם להפריד את החשבון המשותף מהאב כי הבנות שלהן הפכו לאופטורופוסות של האם. חשבתי לפנות לעובדת הסוציאלית אבל כעת הבנתי... שעליי לפתוח חשבן בנק על שם הבת ולציין שאני והאב אופטרופוסים (כנראה חשבון בנק על שם שלושתינו) לתת לביטוח לאומי את פרטי החשבון? כך זה צריך להתנהל? שוב תודה רבה..
נא לא לכתוב שאלות המשך מנותקות מהקשר, אלא לפרט מהתחלה את כל העובדות הדרושות ולשאול שאלות.