לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אושרת

תביעת נזיקין נגד נציגות הבית המשותף עי עובר אורח

הייתי במרפאה שנמצאת בכניסה לבניין משותף. נפל עלי מקומה פתוחה שיש לבניין ששם העמודים חלקי בטון . מבירור ותשאול שעשיתי במרפאה ועם שכנים ועובדים של משרדים שיש בבניין מדובר בבניין עם ליקויים רבים שמסכנים כמובן את הדיירים אך גם עוברי אורח ונותני שירות בבניין. הדיירם מספרים ששנים רבות הועד מתעלם מהבקשות לטפל בזה גם לאחר שזה הןסכם באסיפה. אני רוצה לתבוע תביעת נזיקין את הועד. אבל לא את הדיירים אלא את חברי הועד באופן אישי שלא טיפלו בנדרש למרות שידעו. לבניין בנוסף לועד יש חברת ניהןל שאינה בתפקיד ועד אלא בנוסף אליו. פניתי לחברת הניהול וזה גרם לכך שהועד מתכנן כדי לחסוך בעלויות לפנות לחאפרים שאינם מתחום שיקום מבנים ומבצעים תיקונים קוסמטיים בלבד. חלק מהמקומות טויחו בצורה שמביישת אפילו ילד בגן על ידי איש הועד שבעצמו סייד מקום אחד בלבד שכמובם כבר נפל מאז שסייד שם. 1. האם באפשרותי כחלק מכתב התביעה לדרוש לדעת את זהות החברה שתבצע את התיקונים אם בכלל הם יבצעו אותם, או לפחות שיוכיחו שזו חברה שזו ההתמחות שלה ורשומים בספר הקבלנים ולא סתם שיפוצניק? 2. האם עלי לשלוח את התביעה לחברת הניהול או ישירות לחברי הועד? והאם חברת הניהול חייבת למסור לי את שמות חברי הועד לצורך התביעה? 3. במישה ואחד העובדים או אחד הדיירים מעוניין להצטרף לתביעה או לתבוע בעצמו אך חוששים ממעשי ביריונות מצד חברי הועד האם באפשרותם לעשות זאת בעילום שם?

ליבה צנז

היי, לא הבנתי מה הנזק שנגרם לך. פנית לעזרה רפואית? עשו בדיקות? לגבי לתבוע ועד הבית- אם מגישים תביעה נזיקית נגד בגין התרשלות ועד הבית אז בדר כלל מחלקים השתתפות עצמית בין כל הדיירים. אפשר לתבוע בנפרד את ועד הבית אך מכוח חוק המקרקעין ולא מפקודת הנזיקין. לשאלתך, האם ניתן לתבעו בעילום שם- התשובה היא לא. המדובר כאן, אם הבנתי נכון, ב- 2 עילות נפרדות. אם יש שאלה, מוזמנים ליצור קשר. ליבה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות