יעלעכגע

האם יש לי עילת תביעה נגד המשטרה?

המשטרה לקחה לי טלפון ומחשב לחצי שנה עקב חשד לעבירה בגינה הוגש כתב אישום והורשעתי הרשעת שווא המשטרה לא הוציא שום ראיה רלוונטית למשפט, סתם לקחו לי, כאשר בקשתי מבית המשפט את הציוד, קצין החקירות הטעה את בית המשפט וטען שיש ראיה(ולא היה במשפט שום ראיה) האם יש לי עילת תביעה נגד המשטרה? איזו?

item.Author מנהל הפורום עו"ד דניאל שבח

יעל שלום, לפי המתואר בשאלה, הורשעת בסופו של יום. הגם, שאת סבורה שמדובר בהרשעת שווא, כל עוד היא חלוטה, הרי שאין עילת תביעה נגד המאשימה על אי הצגת כל הראיות שהיו ברשותה, הדבר נתון לשיקולי משפט של התובע הפלילי ואיני רואה כיצד ניתן לקבוע חוסר סבירות בעניין זה, במיוחד לאור תוצאת ההרשעה. אם היית מזוכה היה מקום לבקש פיצוי מן המדינה מבית המשפט ובמסגרתו ניתן לטעון לנזק בגין חילוט הטלפון. עו"ד דניאל שבח