אלרגיה לבוטנים במסעדה
היי, הייתי במסעדה שבוע שעבר וביקשתי מהמלצר מנה ספציפית וביקשתי להוריד את הבוטנים אבל לא אמרתי שזה בגלל שאני אלרגי ומנגד המלצר לא שאל אותי. המלצר אמר שאין בעיה והסכים, אבל כשהמנה הגיעה והתחלתי לאכול, הסתבר שהיה בה רוטב שמכיל ממרח בוטנים והלשון שלי התנפחה. הגעתי למיון וקיבלתי טיפול. כשפניתי למסעדה הם טענו שהייתי חייב להדגיש שיש לי אלרגיה ולא רק לבקש להסיר את הבוטנים. יש לי קבלות מהמיון ומהמסעדה. האם במקרה כזה יש לי עילה לתביעה? תודה על העזרה
לום, על פי המקרה שתיארת נראה כי יש לך עילת תביעה פוטנציאלית כנגד המסעדה. העובדה שהמלצר הסכים להסיר את הבוטנים יצרה התחייבות מצד המסעדה, והם הפרו אותה כאשר הגישו מנה שהכילה ממרח בוטנים. למרות שלא ציינת את האלרגיה שלך, זה לא פוטר את המסעדה מהאחריות לכבד את בקשת הלקוח כפי שהוסכם. כדי לחזק את התביעה, חשוב שתשמור את כל התיעוד הרפואי מהמיון והטיפול שקיבלת, את הקבלה מהמסעדה, תתעד בכתב את השתלשלות הארועים בזמן אמת ככל הניתן, ותנסה לאתר עדים שהיו במקום. אמנם נכון שעדיף לציין מראש אלרגיה, אך זה לא מבטל את אחריות המסעדה לספק את המנה בדיוק כפי שהתבקשה והוסכם עליה. בברכה עו״ד דניאל שבח
שאלות נפוצות:
משה לוי