כאבים בברכיים כתוצאה משירות צבאי
שלום, אני בן 23, שירתתי כלוחם ביחידה קרבית. במהלך השירות הצבאי החלו להופיע אצלי כאבים בברכיים, שהחמירו משמעותית לאחר השחרור. השתחררתי לפני כשנה וחצי. במהלך השירות הצבאי עברתי אימונים אינטנסיביים שכללו ריצות, מסעות עם ציוד כבד ופעילות מבצעית. הכאבים בברכיים החלו בהדרגה והפכו לכרוניים. לאחר השחרור הכאבים החריפו, ואני מתקשה בפעילויות יומיומיות כמו עלייה במדרגות וריצה. פניתי לרופא והופניתי לבדיקות. האם יש לי אפשרות לתבוע? למי עליי לפנות? האם יש מגבלת זמן להגשת תביעה במקרה כזה? אשמח לעזרה.
כן, במקרה שתיארת ניתן להגיש תביעה להכרה בנכות על פי חוק הנכים (תגמולים ושיקום). כאשר מדובר בפגיעה או החמרה של מצב רפואי בברכיים שנגרם עקב השירות הצבאי, קיימת אפשרות לקבלת הכרה והטבות מתאימות. הצעדים שעליך לנקוט: יש להגיש תביעה לקצין התגמולים במשרד הביטחון. חשוב לדעת כי קיימת מגבלת זמן - על פי סעיף 32 לחוק הנכים, התביעה צריכה להיות מוגשת תוך שלוש שנים ממועד השחרור משירות צבאי. במקרים מסוימים ניתן לבקש הארכת מועד, יש לבחון האם עומדים בקריטריונים האלה . לאור העובדה שהשתחררת לפני כשנה וחצי, אתה עדיין נמצא בתוך מסגרת הזמן החוקית להגשת התביעה. ולכן מומלץ לפעול בהקדם כדי למצות את זכויותיך. לצורך חיזוק התביעה, מומלץ לאסוף את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי, כולל: תיעוד רפואי מתקופת השירות הצבאי תיעוד על טיפולים ובדיקות שעברת לאחר השחרור חוות דעת רפואיות עדכניות המתארות את מצבך ודו"ח חבלה עו"ד דניאל שבח
שאלות נפוצות:
אחת בשם ל'
טוהר עדה
משה לוי
אבישי