עתירה מנהלית נגד העירייה
שלום עו"ד יהלום תבעתי בבית משפט לתביעות קטנות את העירייה על עוגמת נפש שנגרמה לי במשך 4 שנים בגלל מטרד של רעש המגיע מבית עסק שנפתח בשכונת מגוריי. אני נאלצתי לעזוב את הדירה שלי בגלל שכבר לא יכולתי לשאת יותר את הרעש וזאת אחרי תכתובות ותחינות לגורמים שונים בעירייה ובמשרד לאיכות הסביבה. בדיון בבית המשפט לתביעות קטנות החליטה הרשמת שמדובר בעניין מינהלי והיא לא יכולה לתת החלטה בעניין כזה ושאם בעתירה מנהלית יימצא שהעירייה התרשלה בדרכי הטיפול שלה במטרד וכנגד בעל העסק שגורם את המטרד,אזי היא תוכל לפסוק את הכספים המגיעים לי בגין עוגמת נפש. מדובר על 4 שנים שהעירייה לא עושה דבר מלבד לתת דוחות וקנסות בעוד שאר התושבים בשכונה לא יכולים לישון לילה אחר לילה, כאשר לבעל העסק אין בכלל היתר לשים כסאות ושולחנות על המדרכה שהם מקור הרעש לרוב. יש בידי חומר רב,בעיקר כל התלונות שהתקבלו במוקד העירוני ממספר שכנים שסובלים וכן כמות הדוחות העצומה שנרשמה לבעל העסק. ישנן גם 2 כתבות בעיתונות שהתפרסמו אודות הבעיה הזאת בין תושבי השכונה לעירייה . העירייה רק בינואר השנה הגישה כתב אישום נגד בעל המקום על כך שאין לו רישיון עסק (בשנה האחרונה לא חידשו לו את הרישיון). למרות כל זאת המקום ממשיך לפעול כרגיל. מאחר ועתירה מנהלית היא דבר שדורש ממני משאבים כלכליים שאין לי ואיאלץ לקחת הלוואה למימון התהליך, רציתי לדעת האם יש באפשרותי להגיש עתירה מנהלית בעצמי ולייצג את עצמי, או שיש הכרח חוקי לייצוג של עו"ד? ובנוסף, החשש שלי הוא שבמידה ואגיש עתירה מנהלית והיא תדחה אצטרך לשאת בהוצאות המשפט של הצד השני,של העירייה, וברור לי שלא אוכל לעמוד בזה כלכלית, לכן בחרתי להשתמש בזכות שלי לתבוע בבית דין לתביעות קטנות,משום שאת העלויות שם אני יכולה לספוג.
לאור מצבך אני מציע להגיש תביעה נגד בעל העסק והעירייה על מטרד, בבית משפט השלום (תביעה רגילה). אציין שאין חובה להיות מיוצג בשום הליך אזרחי בברכה עופר יהלום, עו"ד