לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אסתר

תביעה מנהלית נגד משרד החינוך

שלום רב, אני מבקשת לבדוק האם ניתן להגיש תביעה נגד משרד החינוך ו/או הרשות המקומית על סירובם לאפשר לבתי ללמוד בבית הספר לאומנויות (לאחר שעברה את מבחני הקבלה) . עליי לקבל אישור לימודי חוץ שבלעדיו בית הספר לאומנויות לא יערוך רישום שלה. פניותיי למנהל מח' החינוך ברשות ולראש העיר נענו בשלילה בטענה כי זו המדיניות העירונית ורק מקרים ייחודיים מאושרים והגדילו לעשות כשטענו שבית הספר לאומנויות אינו בית ספר ייחודי. חשוב לציין בעיר אין מגמת תאטרון בחטיבות ולמעשה בהחלטתם נשללת ממנה הזכות ללמוד את מבוקשה והזכות להגשמה עצמית כפי שהיא מוצגת בחוק זכויות התלמיד. פנייתי למנהל מחוז ירושלים נענתה בתשובה שהם לא רוצים ליצור תקדימים, זה המקום לציין כי 11 תקדימים כבר לומדים בבית ספר זה מהרשות בה אני מתגוררת, שלושה מהם אושרו בשנה זו!!! וכי תלמידים רבים אחרים מקבלים אישור לימודי חוץ בבתי ספר שונים בירושלים. תודה אסתר

עופר יהלום, עו"ד

קודם כל, למען הדיוק - את שואלת על עתירה מנהלית; תובענה מנהלית היא בעניין כספי, וגם זה רק בנושא מכרזים. לשאלתך, קודם כל אני מבין שהתנאים היחידים לקבלה הם מבחני הקבלה של בית הספר ואישור ללימודי חוץ. יש לבחון מה ייחודי בתלמידים שכן קיבלו אישור, ומה ההבדל - אם בכלל- ביניהם לבין הבת שלך בברכה עו"ד עופר יהלום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בג"צ ומנהלי