לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
Nesim Aboulafia

עתירה לשינוי סעיף בתקנון

שלום, אני גר בכפר הים בחדרה, הכפר מונה כ-520 יחידות דיור על שפת הים, הכפר מנוהל כחברה פרטית בע"מ שכל דייר מחזיק מניה אחת. לכפר יש תקנון שכל דייר שרוכש דירה חייב לחתום עליו. התקנון אוסר על השכרת דירת הנופש לתקופה הפחותה מארבעה חודשים. על פי העובדות בשטח, כפר הים החדרה נבנה במסגרת תמ"א 13, גם בגלל המרחק של פחות מ-100 מקו החוף, על קרקעות שיועדו לתיירות ונופש, הפרוייקט שווק כדירות נופש למגורים לכל דבר ועניין, אני גם משלם ארנונא לפי תעריף של בית מלון. בית המשפט העליון קבע באופן חד משמעי שדירות נופש שנבנו במסגרת תמ"א 13 חייבות לעמוד לרשות הציבור רוב השנה (שישה חודשים ויום) פרוקצ'ה 2773/06. השאלות שלי הן: 1- באיזה בית משפט אני צריך להגיש את העתירה (נגד דירקטוריון הכפר)? 2- מה הסיכויים שלי לחייב את הנהלת הכפר לשנות את התקנון ולהתאימו לרוח החוק? תודה מראש. נסים

עופר יהלום, עו"ד

קודם כל - השאלה הזו שייכת לפורום מקרקעין ולא לכאן. לשאלה עצמה - כנראה שהכפר אינו רשות מקומית אלא גוף פרטי, ולכן הסמכות היא בלתי המשפט האזרחיים ולא המנהליים. נראה לי שיש לפנות בתביעה לבית המפט המחוזי. השאלה האמיתית היא לא התקנון אלא המצב בפועל, ובעניין זה בית המפט מהחוזי חייב לפעול לפי מה שקבע העליון בברכה עו"ד עופר יהלום יהלום את ברקוביץ – משרד עו"ד רשויות (מנהלי), מקרקעין, תביעות ייצוגיות מכהן בועדה המחוזית לתכנון ובנייה ומשפט מנהלי בלשכת עוה"ד מנהל פורום בג"ץ ומנהלי באתר "משפטי" __________________________ כתובת: בן גוריון 63, קרית ביאליק טלפון: 04-8712207 פקס: 04-8715640 נייד: 052-3246205 מייל: yahalom@lawyer.com אתר: WWW.LAWPRACTICE.CO.IL

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בג"צ ומנהלי