לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נילי אהרון

ארנונה

שלום, אבא שלי בעל הנכס של סבתא שלי מזה 20 שנה. הנכס רשום על שם סבתי זיכרונה לברכה אך לאבי יש צו ירושה וכן ייפוי כוח בלתי חוזר על הנכס. במשך 20 שנה הוא היה אחראי על הדירה מול המועצה ומשלם ארנונה. לאחרונה הבית לא ראוי למגורים ואכן מהנדס המועצה שהגיע למקום קבע שהבית לא ראוי למגורים. אולם המועצה כעת מקשה עלינו לקבל הנחה בארנונה בטענה שהם רוצים צו קיום ירושה מבית משפט. הבעיה היא שמאז שהתלוננו על התנהלות מנהל מחלקת גביה למנכל משרד הפנים אנו חשים רדיפה אישית ממנו וכן ניסיון כל פעם להקשות. השאלה היא האם כדי לבקש הנחה לא מספיק צו ירושה וכן ייפוי כוח בלתי חוזר. ואיפה ניתן למצוא את התקנות או לשון החוק כדי לדעת על סמך מה הם מבקשים את צו קיום ירושה. האם יש איפשהו את חוק הארנונה. שכן למיטב ידיעתי לפי חוקיות המנהל רק מה שרשום בחוק על המנהל לבצע ולא מה שלא רשום. זאת אומרת שיכול להיות שהם פועלים לא במסגרת סמכותם. אשמח לתשובה מהירה תודה רבה

עופר יהלום, עו"ד

ממש כמו מספיק צו ירושה לחיוב בארנונה, הוא מספיק לפטור, שניתן לפי ס' 330 לפקודת העיריות. בכל מקרה, אני מציע לרשום את הנכס על שם היורשים. בברכה עו"ד עופר יהלום שד' בן גוריון 63, ת.ד. 5700 קרית ביאליק 27156 טל' 04-8712207, 052-3246205 yahalom@lawyer.com _______________________ תביעות ייצוגיות, רשויות, מקרקעין, פשיטות רגל חבר ועדת המחוז לתכנון ובנייה ומשפט מנהלי בלשכת עורכי הדין, והועדה הארציות למשפט חוקתי ובתי משפט

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בג"צ ומנהלי