מסרב למתן טיפול רפואי ללא הסכמתי ודורש להיות מעודכן.
שלום, גרושתי נותנת לשני ילדינו טיפול רפואי בלי לעדכן אותי ובלי להתייעץ עימי. אני לא ההורה המשמורן אך אני אפוטרופוס בהסדרי ראייה. כל מאמצי לדרוש עדכון ולהיות שותף בהחלטות לא הצליחו. האם זכותי לקבל עדכון בכל טיפול רפואי גם ביקור שיגרתי אצל רופא המשפחה? וכיצד אוכל לאכוף את זה שאקבל את המידע ואוכל להתנגד? האם אני יכול לדרוש מרופא לא לתת טיפול בלי הסכמתי?
שלום לך, באפשרותך לבקש מקופת החולים כרטיס קופת חולים של הילדים וסיסמא ולהכנס לאתר קופת החולים על מנת להתעדכן בביקורים ובטיפולים שהקטינים עוברים ובכך לא תהיה תלוי ברצונה הטוב של גרושתך. עקרונית לפי החוק טיפולים רפואיים דורשים את הסכמת שני ההורים לא משנה בידי מי המשמורת, אך לא מקובל לעשות כן בכל טיפול שגרתי כדוגמת טיפול בהצטננות קלה. עליך להודיע לרופא של הילדים על חוסר התיאום בינך ובין גרושתך ולבקש שיפנה לקבלת הסכמתך ככל שמדובר בעניינים רציניים - כדוגמת ניתוח, שימוש בתרופות מיוחדות וכיוצ"ב. אני לא ממליצה שתדרוש לפנות אליך לאישור של כל עניין פעוט כיוון שהדבר יקשה מאוד על הילדים עצמם. ככל שיתברר לך כי בוצעו פרוצדרות רפואיות משמעותיות ללא ידיעתך/הסכמתך, באפשרותך לפנות בתלונה להנהלה באותה קופת חולים כמו גם לבית המשפט. בריאות שלמה
שאלות נפוצות:
סימה אדרי
יפה כ