מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
התיישנות הרשעה - גניבה ממעביד
היי יש לי שאל ה אני רוצה לדעת זמן ההתיישנות של עבירה של גניבה ממעביד שהיה בשנת 2002 או 2003 לא זוכר כל כך אבל זה השנים הורשעתי קיבלתי תנאי וקנס אלף שקל תנאי של שנה תודה
מייק שלום, לגבי הרשעה-יש תקופת התיישנות ויש מחיקה. תקופת ההתיישנות היא 7 שנים ובסיומה ההרשעה עדיין קיימת בגיליון הרישום הפלילי אך הקלון מוסר. כלומר, המורשע יכול להיבחר לכנסת, לקבל רישיון לרכב ציבורי, לעשות מכרזים עם המדינה ועוד. למעט אם נקבע אחרת בחוקים ספציפיים. תקופת ההתיישנות היא בת 10 שנים נוספות (כל עוד לא הוטל עונש העולה על 6 חודשי מאסר). בתום תקופה זו (סה״כ 17 שנים מיום גזר הדין) ההרשעה נמחקת. ההרשעה תמיד תהיה קיימת בגיליון הרישום הפלילי-אך לא תחת הכותרת ״תיקים שהסתיימו בבית משפט״ וכבר לא תיחשב כהרשעה אלא תחת הכותרת ״הרשעות שהתיישנו״. מבחינה חוקית, אסור לאיש לקחת בחשבון שיקוליו הרשעה שהתיישנה ונמחקה. קיימת אפשרות לפנות לנשיא (רצוי באמצעות עו״ד פלילי המתמחה בכך) לקיצור תקופת המחיקה (אני פונה בד״כ בחלוף תקופת ההתיישנות בת 7 השנים) ובמידה שלא נעברו עבירות נוספות מאז ולא נפתחו תיקים נוספים (ולא מדובר בתיק שרוצתה בגינו תקופת מאסר)-סיכויי הבקשה הנם טובים בד״כ.