לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עודד

עו"ד חדש ממליץ לדרוש מאסר על תנאי ולא עבודות שירות

שלום רב ותודה רבה באמת על הפורם הנהדר עזרת לי הרבה תודה בשם כולם בתחילת הדרך היה לי עורך דין עם כול הכבוד לא מוצלח כך הבנתי היום עורך דין פרטי התפטר מינו לי עורך דין מהסנגוריה הציבורית שמדבר לעניין אחרי הדחיה הוא הסביר לי שעורך הדין שהיה לי לא רצה להתאמץ הוא דרש עבודת שירות וזה מה שלא טוב הוא אמר לי שהיום נדרוש מאסר על תנאי כך שלא ירשיעו אותי למה כי אני נהג ציבורי וזה העבר הראשון בחיים שלי וחבל לי על הפרנסה. השאלה שלי נתן לעשות דבר כזה כי אני כבר הודתי במשפט קודם והרשיעו אותי??

עו״ד גיל באיער

עודד שלום, תודה על הפרגון. לשאלתך, קיימת אפשרות לבטל הרשעה אם ביהמ״ש מבקש מקצינת המבחן לבחון זאת ואם המלצתה חיובית. במקרה כזה, אם מדובר בתקיפה יחידה שלא גרמה לחבלה של ממש-ביהמ״ש ינטה לבטל את ההרשעה במעדה שהפגיעה בנאשם כתוצאה מהרשעה תהיה חמורה. במקרה של מס׳ אירועי אלימות או תקיפה שגרמה לחבלה של ממש-העניין משתנה בהתאם להשקפת העולם של השופט. רוב השופטים לא יבטלו הרשעה במקרה כזה ומיעוטם-כן. אבל זה גם תלוי מאוד באופי החבלה: האם רק אדמומיות/שריטה (כתוצאה מאחיזה) או שטף דם כתוצאה ממכת אגרוף שנחשב לחמור יותר. במקרה שלך, מכיוון שאין לך עבר פלילי ואתה נמצא בתנאים מגבילים-אני מניח שמדובר בשילוב של תקיפה רגילה/חבלנית עם איומים ואולי גם היזק לרכוש. הכל תלוי בשאלה בכמה אירועים מדובר (ככל שמדובר באירועים הרחוקים זה מזה-כך הדבר ייחשב כחמור יותר), מה אופי התקיפה (האם חבלנית ומה הנזק שנגרם) ובהשקפת העולם של השופט (מעדיף שיקולי שיקום ע״פ האינטרס הציבורי או להיפך). והכל, כמובן, בתנאי שתסקיר שירות המבחן הוא חיובי בנוגע לביטול ההרשעה. שיהיה בהצלחה!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מעצרים וזכויות חשודים ונחקרים