מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
אי הסכמה להסדר טיעון
לום רב! דיברתי עם התובע בתיק הפלילי של בעלי אשר טען שהוא לא הגיע להסדר טיעון עם עורך דינו של הנאשם ושהם רוצים למחוק את מרבית הסעיפים בכתב האישום. הוסבר לי שאצטרך להגיע למשפט ברגע שיקראו לי להעיד ולא התקבל החלטה להגיע להסדר טיעון.מה אני אמורה לעשות במקרה שיזמנו אותי אין לי מי שינחה אותי מה להגיד. מה מטרת כל עיניין זה לבקש את עדותי?האם מה שאגיד עלול לשבש את הליך המשפט? הבנתנמשי שהמשפט עדיין לא התחיל וזהו כרגע שלב הנוכחות מה זה אומר? מתי בערך המשפט אמור להתחיל וכמה זמן יימשך.הבנתי ממה שרשמת שמשפט פלילי נמשך. 8-10 חודשים אך עדיין לא התחיל.
מיטל שלום, במידה שהצדדים לא יגיעו להסדר טיעון ובעלך יכפור באשמה-יישמעו הוכחות בתיק (שמיעת העדים והגשת מסמכים רלבנטיים). ייתכן שהדבר יקרה בחודשים הקרובים (אם בעלך נתון במעצר בית)וייתכן שהדבר יהיה רק בעוד כ-6 חודשים (עפ"י העומס ביומן הדיונים של השופט). כמו כן, במידה שבעלך אינו במעצר בית-קיים סיכוי שהדיון (מענה לאישום) יידחה בחודשיים-שלושה לצורך הידברות בין הצדדים ורק אם לא יגיעו להסכמות-ייקבע התיק להוכחות (מס' חודשים לאחר מכן). במידה שייקבע דיון הוכחות ויזמינו אותך-את מחוייבת לספר את מה שקרה. במידה שתאמרי שהיחסים היום ביניכם טובים ושאת מבקשת שלא להעיד וכי מה שאמרת במשטרה זה מה שהיה-ייתכן שביהמ"ש יסתפק בדברים שאמרת במשטרה.
תודה רבה לך על תשובתך המהירה. שכחתי לציין גם מהשיחה שלי עם התובע בתיק הוא אמר לי שנתנו לבעלי קצינת מבחן לחצי שנה וטען שזה לא יעזור לו. לא הבנתי מה כוונתו.האם יכול להיות שאכן שום קצינת מבחן ותסקיר לא יעזור לו ומה קורה אם הצדדים לא מגיעים בכלל להסדר טיעון מה השלב הבא? תודה מראש .