מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
תוקפו של צו הרחקה
שלום רב ותודה על תשובותיך. השאלה שלי היא בנוגע לסיומו של צו הרחקה שמגיע לסיומו לאחר 3 חודשים. מה בעצם קורה מעכשיו האם מותר כבר לשוחח ולהפגש עם בעלי על מנת לדבר על כל העיניין? במידה ובעלי לא מודה בכתב האישום לכמה זמן בית המשפט ירחיק אותו ממני? האם רק לאחר מתן קבלת גזר הדין במידה ועונשו יהיה עבודות שירות יחזור הביתה? ניתנה לו קצינת מבחן לחצי שנה האם זה אומר שלאחר תסקיר מבחן זה בעוד חצי שנה יוכל לחזור הביתה או שימשיך להיות במעצר בית עד לתום ההליכים שנראה לי שזה גם יכול לקחת המון שנים? בנוסף הוא נפגש גם עם קצינת מעצרים מה זה אומר? מה ההבדל בין קצינת מבחן לבין קצינת מעצרים? תודה מראש מוטל.
צו ההרחקה בענייני משפחה אינו רלבנטי אם יש צו בתיק המעצר. ההרחקה ממך תהיה עד תום ההליכים בתיק הפלילי (12-9 חודשים מהיום). קצינת מבחן וקצינת מעצרים זה אותו הדבר. קצינת מעצרים אחראית עליו בקטע של מעצר הבית. אחרי שיודה, אם יודה, זו תהיה קצינת מבחן שאחראית לתת תסקיר בעניין העונש. אין ממש הבדל. ב-2 המקרים הוא יצטרך לשתף פעולה באופן מלא בטיפול כדי לקבל המלצה חיובית (לא כלא),
תודה רבה על תשובתך. שאלה נוספת היא האם ניתן להגיע לדיונים בבית המשפט למרות שצו ההרחקה עדיין לא הסתיים? שאלה אחרת היא האם נוכחותי בדיון יכולה להקל על העונש שיקבל? האם ניתן לדבר במהלך הדיון עם השופט או שזה לא מומלץ? האם אני צריכה לדבר על כך עם סנגורו של בעלי. האם כל זה יכול לצאת לרעתי ? תודה מראש
אין מניעה שתגיעי לדיונים. הנוכחות שלך יכולה לסייע. את יכולה לבקש לדבר עם השופט ולומר לו מס' דברים וזה יכול לסייע בד"כ. לסנגור של בעלך אסור לדבר איתך על מה שקרה ובד"כ עו"ד מעדיפים, מסיבה זו, לא לשוחח כלל עם המתלוננת. את יכולה לפנות אליו ולנסות.