מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
מעצר בית-הקלות בשעות עבודה
שלום רב. יש לי כתב אישום חמור בגין אלימות במשפחה.אני כרגע במעצר בית מלא כבר 3 חודשים. קיבלתי הקלות לצאת בכל יום ל6 שעוגד. רציתי לדעת האם ישנה אפשרות להגדיל את השעות הללו על מנת לחפש עבודה? והאם אני אהייה מחוייב שצד ג בכל זאת יחתום עלי ערבות ממקום העבודה היות ויודע כי אף אחד לא ירצה להעסיק אדם עם ערבות צד ג. שאלה נוספת היא אני מטופל כרגע בקבוצה למניעת אלימות במשפחה ואוטוטו המפגשים מסתיימים היו עד עכשיו סך הכל 10 מפגשים.קצינת המבחן אמרה בקבוצה שהיא תבחא מי מבין הגברים בקבוצה ימשיך ויקבל המשך טיפול מהזה אומר? עורך הדין שלי אמר לי שבמידה ואהייה נבחר להמשך טיפול אז ייצטרך להזיז לי את המשפט הטיעונים לעונש שנקבע בנובמבר .לא אמורים לתת קצינת מבחן כעונש רק לאחר גזר הדין?מבר. מהתי אני אוכל לחזור הביתה לאישתי ? אני מבולבל
מני שלום, תוכל להגיש בקשה ליציאה, בפיקוח אחד המפקחים, במשך שעתיים ביום בבוקר (בכל יום או 3 פעמים בשבוע). עדיף שתציע כי הדבר יהיה, בינתיים, ע"ח שעתיים משעות ה"התאווררות" שלך אחה"צ/בערב. כשתמצא מקום עבודה, יש להגיש בקשה מסודרת לביהמ"ש, לתגובת התביעה תחילה. תצטרך למצוא מישהו במקום העבודה שיחתום עליך ערבות ושיתחייב לפקח עליך במקום העבודה, בשעות העבודה, מעסיק או עובד אחר. אין מנוס מזה. היציאה לעבודה ובחזרה-בפיקוח אחד הערבים. לגבי שירות המבחן, הכוונה הנה לבדוק לגבי מי מהמטופלים הטיפול הספיק ומי מהם נראה שזקוק לטיפול נוסף. בכל מקרה, שתף פעולה בכל הנדרש, הן לגבי הגעה לשיחות פרטניות ולמפגשים קבוצתיים והן בנוגע לשיתוף מלא שלך בעובדות ובקשיים שלך. אם שירות המבחן ימליץ על המשך טיפול-הדיון יידחה בכ-4-3 חודשים לשם קבלת התסקיר המעודכן לעונש. הדבר הוא לטובתך, מכיוון שכך יוכל שירות המבחן להמליץ לביהמ"ש, בהנחה שהכל יילך תקין, שלא להטיל עליך מאסר בפועל אלא להמשיך בשיקום שלך, דוגמת צו מבחן לשנה (לא בטוח אבל אפשרי) וביצוע של"צ/עבודות שירות. חזרה לבית-רק בסיום ההליך הפלילי (קבלת גז"ד). בהצלחה!
תודה רבה על תשובתך. שאלה נוספת היא האם דיון הטייעונים לעונש זהו גזר הדין או לא? ואם לא כמה דיונים עוד יהיו לי לאחר
מני שלום, מועד הטיעונים לעונש הוא בד״כ גם מועד גזה״ד או סמוך לאחריו. סביר להניח שזה יהיה בפברואר או במארס 2014, בהנחה שהתסקיר לעונש יידחה למועד זה. תחזיק מעמד ושתף פעולה עם שירות המבחן ככל יכולתך.
מודה לך מקרב לב עלתשובותיך