מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
מעצר לא חוקי והתנהגות לא הולמת
החברה של אבא שלי עשתה ערב גיבוש, הכל היה טוב ויפה עד שהמשטרה החליטה להגיע. המשטרה רצתה להחרים בקבוקי אלכוהול סגורים בטענה שאסור לשתות אחרי השעה 21:00 [כן זו לא טעות]. האם מותר להם? אבא שלי לא הבין מה הבעיה ואם יש עוד משהו. אלא שהמשטרה לא הזהירה אותנו, ולא נתנה לנו שום אפשרות לשים את הבקבוקים בצד. השוטר שהיה שם ושמו שמור אצלי טוב טוב החליט לפתוח בקבוקים סגורים ולשפוך אותם. כשאבא שלי רצה לקחת לו אותם הוא החליט לעצור את אבא שלי. אני בינתיים הרחקתי את אבא שלי מהאזור אך השוטר לא נרגע והחליט להזעיק קרוב לשמונה ניידות משטרה, כאילו הם תפסו את אייכמן. במקום התפתחה מהומה שבמהלכה השוטר המצולם שלף אקדח ספק טייזר ספק גלוק 045 ספק יריחו לכיוון אחותי במרחק של מטר וחצי מפניה, שאחותי רק רצתה להרגיע את הרוחות ושוטר אחר דחף את אחותי בחוזקה ומרח אותה על הריצפה. בינתיים אזקו את אבא שלי בחוזקה תוך כדי שהוא צועק "זה כואב" "אני לא מתנגד" "אני אבוא" "תשחרר קצת". כמובן שאת המשטרה זה לא עיניין ושני שוטרים גררו אותו כשהוא עם הגב לכיוון ההליכה של השוטרים. רק אחרי שצעקתי והסברתי להם שיסבבו אותו רק אחרי עשרות מטרים שגררו אותו שבנתיים לאבא שלי נפלו הכפכפים ורגליו נגררו על רציפת האספלט הם החליטו לסובב אותו. יותר מזה כשביקשתי לסדר לאבא שלי את המשקפיים נתקלתי בסירוב ובדחיפה שלא תביך את את מתאבקי הWWF ובפעם השנייה או השלישית הם רק איפשרו לי לסדר לו את המשקפיים. כשאבא שלי נכנס לניידת השוטר אמר לו ששומעים את האלכוהול מדבר. אבא שלי שלא שתה ישר אמר אני רוצה שתבדוק אותי, [אגב אבא שלי בקושי שותה], השוטר התקפל ולא בוצעה הבדיקה. כמובן שלאחר שעתיים שיחררו אותו וחזרנו הביתה, השוטרים השתמשו בכוח מופרז, שלפו נשק על אזרחים לא חמושים, אנשים תמימים ובעלי משפחות. אשמח אם תיתן לי תשובה בהקדם אלמוג
אלמוג שלום, הצטערתי לקרוא את דבריך. חוק המאבק בתופעת השכרות מתיר לשוטר המבחין באדם השותה במקום ציבורי או מחזיק בו בקבוק אלכוהול פתוח-לשפוך את המשקה. החוק לא מתיר לשפוך בקבוק סגור או לעכב/לעצור אדם רק בשל העובדה ששתה אלכוהול במקום ציבורי. סיבת העיכוב כאן היא, ככל ההנראה, עפ״י גרסת השוטרים, הכשלת שוטר (סירוב לתת בקבוקים פתוחים), התנגדות למעצר (נוכח הכשלת השוטר) ותקיפת שוטר. מתיאורך עולה שימוש בכוח משמעותי שלא לצורך ושלא כדין. אני מציע לכם לגשת למח״ש ולהגיש תלונה כנגד השוטרים המעורבים, לאחר תיאום הגעתכם עם מח״ש (טל׳ ראשי: 02-5412458).