לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מוטי

הזמנה להגיע למשטרה לחקירה

שלום, קיבלתי מכתב לבית שבו רשום כי אני מוזמן לחקירה ביום ראשון הקרוב. אין לי מושג בכלל על מה מדובר כשהתקשרתי אליהם אף אחד לא היה מוכן להגיד לי על מה מדובר ואמרו שאני חייב להגיע. רציתי לדעת האם אני חייב להגיע? מה לומר בחקירה והאם לשמור על זכות השתיקה?? תודה רבה!

עו"ד אלון שליכטר

מוטי שלום, ראשית, עלייך להיות שקול ורגוע בדברייך ומעשייך. שנית, המדובר בחקירה, ועל כן המשטרה אינה מחוייבת לומר לך מדוע אתה מזומן. כמו כן על פי החוק אין חובה להגיע. יחד עם זאת, במידה ולא תגיע המשטרה תוכל להוציא צו מעצר כנגדך ולהביא אותך לתחנה, על כן מומלץ להגיע לתחנה המשטרה במועד בו נדרשת. שלישית, מה לומר בחקירה והאם לשמור על זכות השתיקה, מומלצת לאחר התייעצות עם עו"ד פלילי. מכל מקום, מספר טיפים שיעזרו לך טרם החקירה: 1. מומלץ התייעצות עם עו"ד פלילי לפני הלחקירה או ביום החקירה בתחנת המשטרה. 2. בזמן החקירה יש לברר את הסטאטוס בו אתה נחקר, כלומר, האם אתה נחקרת באזהרה כחשוד או נחקר כעד. 3. לא לחתום על שום מסמך המתעד את החקירה ללא שקראתם אותו לפני כן. 4. לא לדבר עם החוקר או אף אחד אחר גם אם זה מחוץ לחדר החקירות. 5. לא להודות "סתם" כי מבטיחים לכם ללכת הביתה או שייסגר התיק. 6. היזהר מפני תחבולות בחקירה - דבוק בגרסתך, ללא סטייה ממנו. במידה ושוחררת אין זה אומר שנסגר התיק או שלא יוגש כתב אישום, עליך לפעול על מנת למנוע הגשת כתב אישום בהמשך ואף במקרים מסוימים סגירת תיק חקירה מחוסר אשמה. בכבוד רב, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מעצרים וזכויות חשודים ונחקרים