מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
חקירה במשטרה על אלימות
אבא שלי התלונן במשטרה על אח שלי על אלימות כביכול שלו נגד אימא שלי זה היה לפני בערך שלושה חודשים, מאז חקרו רק את אבא ואימא שלי אני מאמינה שהתיק נסגר מכיוון שזה לא נכון, האם יכול להיות שעדיין יזמנו עוד אנשים מהמפשחה לחקירה בנושא כמה זמן זה יכול להשאר פתוח באוויר?
ליאת שלום רב, לאחר חקירה במשטרת ישראל, ככלל נפתח תיק חקירה, והנקרא מב"ד (ממתין לבירור דין). לא מעט מהמקרים תיק פתוח יכול להיות בסטאטוס זה הרבה זמן, לכן על מנת לברר באיזה סטאטוס נמצא תיק החקירה בעניינך, עלייך לגשת לתחנת המשטרה ולהוציא תדפיס רישום פלילי (לא לשכוח להביא תעודת זהות). עדים נוספים (כגון בני משפחתך), יכול והם יוזמנו ככל שהחקירה לא הסייתמה, אך יש גם לשים לב לסטאטוס שהם נחקרים, קרי כ"עדים" או כ"חשודים" בחקירה באזהרה ובמידה שכך יש להם את הזכות להיוועץ עם עו"ד טרם מענה לשאלות החוקר. במידה והתיק נסגר (מחוסר עניין לציבור או חוסר ראיות), גם כאן ניתן לשקול הגשת בקשה לשינוי עילת הסגירה לחוסר אשמה ובכך להוביל למחיקת הרישום, אך כמובן מומלץ להתייעץ עם עו"ד פלילי טרם ביצוע פעולה זו, על מנת שייבחן אותה לעומקה. בכבוד רב, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373