מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
הכנה לחקירה פלילית במשטרה
מחר זומנתי טלפונית לחקירה במשטרת ראשון לציון אני חושב שאני יודע למה הם זימנו אותי אבל אני לא עשיתי כלום אולי אני בכלל לא חשוד. איך אני יודע, השוטר לא הסכים לפרט לי בטלפון ואמר לי להגיע מחר. אין לי מושג מה זה חקירה פלילית אף לא היה לי דבר כזה! תודה!
צחי שלום רב, ככלל השוטרים שמתקשרים לא יאמרו לך בעניין מה אתה נחקר, שכן הדבר יכול לסכל את כל פעולת החקירה שמטבעה היא חסויה, במיוחד אם ירצו להטיח בפניך פרטים או ראיות. לפני מספר ימים עניתי על שאלה דומה, לכן אענה לך בחמישה כללי זהב טרם החקירה במשטרה: * ברר מה המעמד שלך בחקירה, כלומר האם אתה נחקר כחשוד באזהרה או כעד (יש לשים לב, כי חקירה שמתחילה כעד יכולה להפוך לחקירה תחת אזהרה לכן יש להיות ערים לכך. * במידה ואתה חשוד, יש לך את הזכות להיוועץ עם עו"ד טרם מענה לשאלות החוקר - לכן מומלץ להיוועץ עם עו"ד פלילי ולהשתמש בזכות ההיוועצות. * נסה ככל הניתן לברר מהם החשדות המיוחסות לך, כגון סוג העבירה, תאריך העבירה ועוד. * אל תודה בביצוע העבירה סתם כי אתה רוצה ללכת הביתה או שמבטחים לך כי המדובר בעניין שולי והתיק ייסגר, החוקרים אינם החברים שלך, מטרתם היא לחץ ממך הודאה בביצוע העבירה. * בסיום החקירה צור קשר עם עו"ד פלילי להמשך טיפול בתיק כאשר המידע עליו נחקרת נמצא אצלך טרי בראש על מנת שההגנה המשפטית תהיה מיטיבית. בכבוד רב, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373