מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
זימון לחקירה במשטרה מבלי שאמרו לי על מה מדובר
זומנתי בטלפון לחקירה מהמשטרה והם לא אמרו לי למה ולמה הם רוצים לזמן אותי. אבל אני חושב שמדובר במקרה שהיה לפני שבוע עם איזה פקח עירוני שנתן לי דו"ח ביקשתי ממנו יפה לבטל את הדו"ח כי עמדתי באמת רק לשנייה ואז הוא דיבר אליי לא יפה אז גם אני צעקתי עליו ואז נכנסתי לאוטו והוא בא לתת לי את הדו"ח דרך החלון ובדיוק סגרתי אותו ואז היד שלו נתפסה על החלון והוא צעק לי שאני תקפתי אותו. מה צריך לעשות אף פעם לא הייתי בחקירה????
ניר שלום רב, ראשית, המשטרה אינה מחוייבת לומר לך בגין מה אתה מוזמן. בנוסף, משאלתך ניתן להבין כי ככל הנראה מטרת זימונך אכן קשורה למקרה שמתואר. יחד עם זאת, החוק מקנה לך את הזכות להיוועץ עם עו"ד טרם החקירה, תוכל לעשות זאת טרם ההגעה לתחנה או במידה ואכן החוקר יודיע לך כי אתה "חשוד" בעבירה (למשל: תקיפת עובד ציבור / איומים / העלבת עובד ציבור) ואז יש לך את הזכות טרם השבת תשובה לחוקר לומר לו כי ברצונך להיוועץ בעו"ד. חשוב לזכור: ברר ראשית עם הגעתך לתחנה מדוע זומנת והאם אתה חשוד במשהו, גם "תשאול" ידידותי במסדרון יכול להיות חקירה, וגם חקירה בסטאטוס "עד" יכולה להפוך לחקירה באזהרה כ"חשוד", לכן מומלצת הכנה יחד עם עו"ד פלילי טרם החקירה על מנת שתוכל לזהות בתור מה אתה נחקר, תחבולות חקירה, הכנה נפשית ועוד. בכבוד רב, עו"ד פלילי אלון שליכטר 054-6762373