רוצה להגיש תלונה במשטרה נגד בעלי שחי בארה"ב
אני ובעלי חיינו יחד 17 שנה עד לפני שנה בארה"ב. בשנתיים האחרונות יחד עברתי סבל. פעם אחת הוא אפילו היכה אותי אבל לא הגשתי נגדו תלונה במשטרה שם. היום אני גרה בארץ והוא בניו ג'רזי. חוקית אנחנו עדיין נשואים. מאז שהוא היכה אותי אני במצב נפשי לא טוב ויש לי בת בת 11 שאני צריכה לטפל בה. אני רוצה להגיש נגדו תלונה כדי לפגוע בו לפחות כמושהוא פגע בי. איפה אני אמורה להגיש את התלונה בארץ או בארה"ב?
שלום דינה, ככל שאת מבקשת להגיש נגדו תלונה במשטרה על הכאה שהתרחשה לפני למעלה משנה, יש להגיש את התלונה בארה"ב, במדינה ובמחוז בו התגוררתם אך לא ניראה לי שבכך תשיגי הרבה במיוחד לאור הזמן הרב שחלף מאז. יחס עם זאת, אם ביכולתך להביא ממצאים שיוכיחו את הקשר בין יחסו אליך לבין מצבך הנפשי, תוכלי בהחלט להגיש נגדו תביעה נזיקית/כספית, הן בישראל והן בארה"ב. לא ציינת אם הוא משלם מזונות לביתך ומזונות אשה לך (שכן לדברייך אתם עדיין נשואים). ללא כל קשר למערכת היחסים הקשה ששררה ביניכם, בתכם המשותפת בודאי זכאית למזונות ממנו. עצתי לך היא להתייעץ עם עו"ד המתמחה הן בדיני ארה"ב והן בדיני ישראל כדי להחליט כיצד עלייך לפעול. בברכה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום