עסק שלי כמו של אשתי
אני נשוי לאשתי 21 שנה. כל שנות הנישואים שלנו גרנו בלוס אנג'לס. במשך השנים אשתי עיצבה בגדים ומכרה את הבגדים בחנות שפתחנו שם. עכשיו אנחנו פרודים ועומדים להתגרש. אני אחזור לארץ והיא נשארת שם. את העסק הקמנו ביחד. היא טוענת שבגלל שהיא זאת שמעצבת את הבגדים והבגדים נמכרים היא זאת שאמורה שבעצם הקימה את העסק והעסק הוא שלה. אני זה שהייתי איתה בהתחלה כשהיא בקושי מכרה ואני פתחתי את החנות ביחד איתה והתחלנו את הכל ביחד. העסק הוא שלי כמו שהוא שלה. אין בינינו הסכם ממון. יש לי 2 שאלות: העניין הזה יגיע לבית משפט ואני רוצה לדעת אם כדאי להישאר כבר בלוס אנג'לס עד שכל הנושא הזה ייגמר או שאני יכול להישאר בארץ ועו"ד אמריקאי מטעמי יטפל בזה מולה או עו"ד ישראלי יטפל בזה מולה? עד כמה אני יכול להיות בטוח שבית המשפט יחליט שהעסק הזה הוא של שנינו ולי מגיע חצי ממנו? דב
שלום דב, התשובות לשתי השאלות שלך מורכבות וכדי לענות עליהן דרושים לי פרטים נוספים. יחד עם זאת אני יכולה לומר לך שככל הנראה ביקור בישראל לא יזיק אבל קשה לי להאמין שתוכל לנהל את כל משפט הגירושין שלך בלוס אנג'לס בעודך יושב בישראל, אלא אם תגיעו להסכמות. לגבי העסק - הדבר יותר מורכב, לא ברור לי האם מדובר בעסק המתנהל כחברה או רק על שם אשתך או גם על שמך ויש משמעות רבה לאופן בו התנהל העסק במשך השנים. גם אם העסק הוא "שלה" על פי מה שאתה כותב, סביר להניח שבמסגרת חלוקת הנכסים בינכם אתה זכאי לקבל נתח מהעסק. עוד לפני שאתה עוזב את לוס אנג'לס אני הייתי מציעה לך להתייעץ עם עו"ד מקומי כדי לוודא שאתה עושה כל מה שצריך כדי לשמור על זכויותך בשמן שאתה מבקר בישראל. בהצלחה, דפנה זיס, עו"ד מנהלת הפורום