סירוב ויזה
שלום אני אזרח אמריקאי ואני רוצה לקחת את חברה שלי לבקר את המשפחה שלי בארה"ב ולעשות טיול קצר של חודשיים בארה"ב. לפני כמה ימים הלכתי איתה לשגרירות להוצאת ויזה. היא בת 21 הראת להם מסמכים שיש לה עבודה, לימודים באוקטובר אך בכל זאת דחו אותה על סמך זה שאין לה מספיק קשרים בארץ נסיתי לדבר איתם ולהגיד להם שהיא חברה שלי ואני אהיה ערב לזה שתחזור בזמן ושיתנו לה ויזה רק לתקופה הזאת, שום דבר לא עזר והם דחו את בקשתה. מה היא יכולה לעשות בנידון, מאוד חשוב לנו לנסוע השנה לארה"ב. הבנתי שניתן להגיע איתם איכשהו להסדר ולתת ערבות של סכום נכבד של כסף אשר יש בידיי. האם אני יכול לתת להם ערבות כספית לכך שתחזור ואז יתנו לה ויזה או שהעיניין אבוד. אין לנו חצי שנה לחכות היא חייבת להשיג ויזה עד אוגוסט. האם דרך עורך דין המתמחה בויזה ניתן יהיה להגיע איתם למצב שיתנו לה חודשיים בארה"ב למרות שדחו אותה ונגיש בקשה זמן קצר לאחר מכן.אשמח לדעת על כל דרך אפשרית שהיא על מנת לאפשר לה לנסוע. איזה עוד מסמכים את חושבת שניתן להביא שיעזרו לה לבסס את קשריה בארץ. תודה מראש
שלום מורן, יש דבר שנקרא - Affidavit of Support שאדם, בעל נכסים והכנסות יציבות וקבועות, יכל למלא, במסגרתה עליו לצרף מסמכים המעידים על הכנסותיו, נכסיו, וחשבונות הבנק שלו ובמסגרת זו הוא מתחייב לקחת על עצמו את האחריות על החברה שלך לכך שהיא לא "תיפול" על "צוואר" ארה"ב. במסגרת התצהיר יש להתחיב גם על הסכמה ליתן ערובה בנדון במידה ותידרש. אם יש לך קרובי משפחה בארה"ב שיסכימו לעשות זאת, להתחייב כלפיך באופן הזה - אז זו הדרך לפעול. בהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
הבנתי , תודה... והם יתנו לה ויזה רק לתקופה קצרה לא ל10 שנים או משהו, רק לתקופה שאנחנו צריכים נכון? זה מה שאנחנו נעשה , יש צורך לעשות את התהליך עם עורך דין?
שלום מורן, בעיקרון ניתן להכין את החומר הדרוש ללא עו"ד אך מנסיון אני ממליצה לעשות כן בסיועו עו"ד על מנת לוודא שאכן מוצגים המסמכים הנכונים לרבות הכנת התצהיר. בברכה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום