גירושין במדינת נוואדה
לעו"ד זיס שלום, אחייני,(יליד ישראל, בעל אזרחות אמריקאית מלידה),שוהה מזה 10 שנים בארה"ב. לפני כ - 4 שנים הוא נישא בנישואין אזרחיים לאשה אמריקאית, לא יהודיה. אין להם ילדים. עתה הם מעוניינים להתגרש, ולהגיע להסכמה באשר לרכוש שצברו. הרכוש כולל בית שנרכש לפני שנתיים בעזרת משכנתא ל 30 שנה, ושתי מכוניות שגם הן נקנו בתשלומים. יש ביניהם הבנה כי הבית יישאר בידי האשה, והיא שתמשיך לשלם את המשכנתא.ובאשר למכוניות. כל אחד יישאר עם הרכב שלו וימשיך לשלם את התשלומים עליו. האם עד כאן את רואה איזו בעייה שעל אחייני להזהר מפניה? האם עליהם לפנות לעו"ד ולחתום על הסכם עוד לפני שאחייני עוזב את הבית ומשאיר אותו בחזקתה הבלעדית של אשתו. יש לי שאלה נוספת שנוגעת גם אלי: - לקראת רכישת הבית העברתי לחשבונו של אחייני סכום גבוה, (מבחינתי), על מנת לעזור לו ברכישה. אשתו הציעה להחזיר לו את הכסף בתשלומים. הצעתי לו להסכים. האם סכום זה נחשב על פי החוק למתנה ששייכת רק לאחייני? איך הוא יוכל להבטיח כי הכסף אכן יוחזר לו במלואו לאורך השנים? האם ניתן לרשום הערת אזהרה לזכותו במקביל לוויתור שלו על הבית? הרבה תודות על תשובתך, וחג שמח, אריאלה
שלום אריאלה, כמו בכל מקרה אחר ובכל מדינה הייתי ממליצה לאחיין שלך להתייעץ באופן ספציפי עם עו"ד ולחתום על הסכם שנערך על ידי עו"ד ביחס לחלוקת הרכוש במקרה של גירושין. כמו כן, הייתי מייעצת לאחיין שלך לא (!!) לעזוב את הבית בטרם שנערך ונחתם הסכם ביחס לחלוקת הרכוש בינו לבין האשה, ובמיוחד לאור העובדה שברצונכם שהאשה תחזיר לאחיין שלך את הסכום שאת העברת לחשבונו של האחיין לצורך מימון רכישת הבית. כמובן שיכולה להתעורר מחלוקת ביחס לסכום שהעברת לאחיין שלך (האם מדובר בהלוואה או במתנה) ולכן חשוב פי כמה לעגן הסכמות אלו בכתב, ורצוי באמצעות עו"ד, בטרם עזיבת הבית. בברכה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום