לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נטע

גביית מזונות בארה"ב

שלום, בעלי עזב את הארץ לפני כ-5 שנים ועבר להתגורר בארה"ב. יש לנו שני ילדים משותפים. פניתי לבית הדין וקיבלתי פסק דין על מזונות שהוא חייב לשלם עבור ילדיו. בנוסף פניתי ללשכה לסיוע משפטי וקיבלתי עזרה בהגשת תביעה ישירות בארה"ב. בנתיים, עברו כמה שנים ולא קיבלתי שום תשובה או כסף מהם. הבן הגדול אף עבר את גיל 21 שזהו הגיל שנקבע בפסק הדין למזונות. אני יודעת שהוא חי ועובד בפלורידה, ואף נישא מחדש (בלי שהתגרשנו!) רציתי לדעת כמה זמן לוקח בערך עד שתביעה כזו ממומשת ומתחילים לקבל כסף, מה התהליכים בהם נוקטים שם כדי לאכוף את התשלום, והאם הסכום החודשי שאני אמורה לקבל עבור הילדים (לפחות אחד מהם) תלוי בפסק הדין שנקבע לי או במשכורתו? עוד אציין, כי כרגע החוב שלו בתיק המזונות הינו מעל 800 אלף ש"ח. בתודה מראש! נטע

item.Author מנהל הפורום דפנה זיס - משרד עו"ד

שלום נטע, גביית מזונות עשוי להיות תהליך קצר או ארוך והכל תלוי במידע שקיים בידי עורכי הדין המטפלים בתיק שלך ביחס לחייב, ובנתונים נוספים בתיק. אני מציעה לך לפנות לעוה"ד מהלשכה לסיוע משפטי בישראל העומד בקשר עם עוה"ד הממונים על גביית המזונות בארה"ב ולקבל ממנו דיווח ממצה ביחס לכל הפעולות שנעשו בתיק שלך ותאור מפורט של מה המצב היום ומה הם ההליכים העתידיים הצפויים. רק משתקבלי מידע זה ניתן יהיה לדעת מה צפוי בנוגע לגביית החוב. בנוסף, אני מציעה לך לברר עם עוה"ד של הסיוע המשפטי בארץ אם כדאי לך להוציא בישראל פסק דין כספי על מלוא גובה החוב שהצטבר שכן יתכן וזה יזרז את ניהול ההליכים בארה"ב. בהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני ארה"ב - מעמד אישי