לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רונית מסבנד

אכיפת חוץ-הוצאת כספי מזונות ומזונות אישה

בס"ד לדפנה שלום לפני כשנתים בעלי ברח לחו"ל -ארה"ב.יש לנו 2 ילדים מהנשואים הנ"ל.כרגע הוא מיוצג ע"י עורך דין מהארץ,ואני מיוצגת על ידי עו"ד של הסיוע המשפטי(עו"ד טוען שאינו יודע דבר או חצי דבר על תהליך זה).עד לרגע זה אנני מקבלת כספי מזונות או סיוע כלשהו ממנו.רצוני לדעת מהו התהליך המפורט בכדי לעשות אכיפת פסק דין חוץ.רצוני לציין כי אין בידי כל רכוש משותף חוץ מהבנות.(בנות 4 ו6).מה עלי לעשות כדי להפעיל את כל החלטות בית המשפט לעניני משפחה אשר כבר קבעו לי דמי מזונות ומזונות אישה.בהוצאה לפועל כבר פתחתי תיק אע"פ שהוסבר לי שפרי מעשי לא ישאו פרי,אך אולי אוכל להשתמש בהם בעתיד.אשמח לתשובתך בהקדם ותבורכי

item.Author מנהל הפורום דפנה זיס - משרד עו"ד

שלום רונית, בלישכה לסיוע משפטי של משרד המשפטים יש יחידה המטפלת בגביית מזונות ילדים מאבות ששוהים בארה"ב בהתאם למזכר ההבנות שנחתם בין ישראל לארה"ב לפני מספר שנים. תבקשי מעוה"ד של הלישכה לסיוע משפטי המייצג אותך בישראל שיבדוק עבורך את האפשרות הזו או יפנה אותך למי שמטפל בנושאים אלו בלישכה. לא ברור לי מדוע התיק מתנהל בישראל ומה בעצם עושה עבורך אותו עו"ד שמייצג אותך מטעם הלישכה. איזה הליכים מתנהלים בישראל?? בעיקרון אם יש לך פסק דין למזונות, ניתן לאכוף אותו בארה"ב באמצעות הלישכה לסיוע משפטי או, באמצעות עורכי דין פרטיים. בברכה ובהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני ארה"ב - מעמד אישי