לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אנה

אישה שהולכת ללדת בארה"ב, היכן לעשות הסכם נישואין

גב' דפנה זיס, שלום רב אני ובעלי אזרחים ישראלים (בעלי קיבל ויזת עבודה בארה"ב ועברנו בעקבות כך). אני בחודש מתקדם להריוני. לאחרונה היה ויכוח סןער בינינו (תוך כדי השיחה בעלי איים: "אני אקח לך את הילדים"). אני מאוד חוששת מהמצב שנריב שוב ואצטרך לעזוב (לי אין עבודה בארה"ב-תלוייה בויזה של הבעל)-לכן ארצה לחזור לארץ. הבנתי שאם תינוק נולד בארה"ב (אזרח אמריקאי)- אני לא יכולה להוציא אותו מגבולות ארה"ב לישראל (בלי שהאב מסכים לכך ; דרכון אישורים). בעלי מתעקש שאלד בארה"ב . אני כאימא רוצה להגן על ילדיי (ולא אוכל לעזוב בלי התינוק שלי-יהיה שבויה) לכן חשבתי לעשות הסכם נישואין ובו יהיה תנאי ברור שעם אני מחליטה לעזוב את בעלי ולעבור לישראל- התינוק עוזב יחד איתי (למרות שהוא יהיה אזרח ארה"ב). השאלה שלי היכן לעשות הסכם נישואין אצל עו"ד בארה"ב או עו"ד בישראל (כדי שאוכל לעזוב מהיום למחר לישראל ולחיות עם הבן הבכור שנמצא כרגע בישראל (והוא לא אזרח אמריקאי)? תודה מראש ובכבוד רב אנה

item.Author מנהל הפורום דפנה זיס - משרד עו"ד

שלום אנה, אני בפירוש מציעה לך להגיע כמה שקודם לישראל וללדת בישראל. לא ברור לי אם יש לכם ילדים משותפים נוספים. ככל שהזמן חולף ואתם בארה"ב, כך יהיה לך קשה יותר לחזור ארצה עם הילד/הילדים. כמובן שאתם יכולים לעשות הסכם לפיו את והילד/הילדים רשאים לחזור לישראל בכל עת אבל אני בספק אם בעלך יסכים לחתום על הסכם כזה. אולי כן. אז אם את לא חוזרת לארץ כמה שקודם, כדאי שתערכי הסכם אצל עו"ד כמה שקודם וששניכם תחתמו עליו כמה שקודם. זה לא משנה אם ההסכם יערך על ידי עו"ד מקומי בארה"ב או על ידי עו"ד בישראל ובלבד שההסכם יערך על ידי עורך דין המתמצא הן בדיני המשפחה של ישראל והן בדיני המשפחה של ארה"ב, והן במשפט בינלאומי הקשור בדיני המשפחה, כדי שההסכם יהיה תקף ואכיף בשתי המדינות. בהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום

אנה

גב' דפנה זיס, שלום רב חזרתי מארה"ב וילדתי בישראל. אחרי הלידה בעלי יצר קשר ורוצה שנחזור לארה"ב. עבר זמן (לידה ושיקום -הייתי בארץ והוא בארה"ב), בעלי עדיין כועס, אבל רוצה שנחזור. אם אני חוזרת עם הילדים לארה"ב- להיות משפחה, ונניח פחות מחצי שנה של שההות בארה"ב אני מחליטה לבוא לביקור או לחזור לחיות בארץ עם הילדים. האם בעלי יכול למנוע ממני לקחת את הילדים איתי (שניהם אזרחים ישראלים; הילד הבכור גר תקופה רצופה כבר יותר ממחצית חייו בישראל, והתינוק רק בן חודשיים)? בעלי לא מוכן לחתום על הסכם שיעבור דרך בית משפט לענייני משפחה. אבל מוכן ללכת לעו"ד שינסח תצהיר שיאפשר לי להוציא ילדים מחוץ לגבולות ארה"ב (CONSENT TO TRAVEL), שהוא יחתום עליו בפניי נוטריון בארה"ב. האם התצהיר מספיק, כדי להוציא את ילדים מחוץ לגבולות ארה"ב בלי חשש? האם קיימות אופציות אחרות ? תודה מראש ומכל הלב אימא לתינוק

אנה

עזרת לי מאוד (אימא לילדים)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני ארה"ב - מעמד אישי