בהריון מבן זוג אמריקאי
שלום רב במהלך השנה האחרונה אני נמצאת בזוגיות עם גבר אמריקאי נכנסתי להריון אני בשבוע 9 כרגע ומאוד מתלבטת לגבי העתיד אני רוצה לדעת מה עליי לעשות כדי להמנע ממצב בעתיד שאם אחליט לחזור ולחיות בארץ לא אתקל בסירוב ואצטרך לחיות כאן כל חיי בעל כורחי מה עליי לעשות מה הם הזכויות שלי תודה וחג שמח
שלום עדי, הכי בטוח מבחינתך זה ללדת את הילד בישראל ולהישאר עם הילד בישראל עד שיהיה לך ברור האם הזוגיות שלך עם הגבר האמריקאי תחזיק מעמד או לא. אם הילד יוולד בארה"ב, בן זוגך, אביו הביולוגי, עלול לבקש למנוע את שובך ארצה ביחד עם הילד ואז את עשויה למצוא עצמך במאבק משפטי מולו בארה"ב שגם לא בטוח שתצליחי לנצח בו. בברכה ובהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
תודה רבה על תשובתך המהירה במידה ונחתום על הסכם שבו הוא מאשר כי ברגע שארצה לעזוב את ארהב לטובת ישראל עם הילד זה מגן עליי במצב כזה או אחר או שזה לא תופס?
עדי שלום, הסכם כזה הוא בהחלט חשוב וייגן עלייך אך שימי לב שהסכם כזה יגן עלייך רק לתקופה מסויימת (להערכתי תקופה בת שנה עד שנתיים לכל היותר), אם תרצי לחזור לישראל כשהילד כבר בן 3 או בן 7 למשל, אביו יוכל לטעון שלמרות ההסכם הוא מתנגד לכך שכן טובת הילד מחייבת שישאר בארה"ב שכן זה מקום מגוריו, הסביבה המוכרת לו וכו' ושהעברתו לישראל עשויה להיות מנוגדת לטובתו ואף לנתק את הקשר שלו עם אביו. בברכה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום