לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חסוי

דמי מזונות

שלום חברה שלי היא אזרחית ארה״ב שעשתה עליה לישראל ליפני כחצי שנה. בארה״ב יש לה ילדה בת 7 אשר חייה עם האבא. עד ליפני חצי שנה שהיא עלתה לארץ היא היתה משלמת את מלוא דמי המזונות 800$ בחודש אבל עכשיו כשהיא עברה לישראל הסכום הזה אינו אפשרי לתשלום ובינתיים היא לא משלמת את הסכום המלא קרוב לחצי שנה. חברה שלי מנסה להגיע עם האקס לבית משפט כדי לטפל בסכום של דמי המזונות ובנוסף לקבוע פגישות עם הילדה מאחר והוא מונע ממנה ליראות את הילדה כאקט של נקמה על שעזבה אותו. אך הוא בורח ומתחמק ולא מצליחים למסור לו מסמכים. מה עושים? אני מפחד שהחוב שלה ילך ויגדל ויגיע לסכומים שלא נוכל לעמוד בהם.

item.Author מנהל הפורום דפנה זיס - משרד עו"ד

שלום, לא ציינת באיזו מדינה בארה"ב המדובר. בחלק מהמדינות ניתן למסור את המסמכים לשריף של בית המשפט והוא זה שמבצע את המסירה של מסמכים משפטיים. כמו כן, ניתן להיעזר בחברת שליחויות מקומית המבצעת מסירות / המצאות של מסמכים. בהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום

חסוי

המדינה היא פלורידה. מספר חברות שלחויות לא הצליחו להתמודד עם המסירה הוא מתחמק וטוען שזה לא הוא. בעתיד במידה ונתחתן ויהיו לנו ילדים הבנתי שזו עילה להורדת דמי המזונות האם יש מסלול מהיר שמאפשר פניה לבית המשפט במצב כזה או שחובה עוד הפעם לפתוח בהליך משפטי מלא כולל מסירת מסמכים לאבא?

שלום לך, אין באפשרותי לענות לך מבלי שעיינתי תחילה בהסכם ו/או בפסק הדין של החברה שלך עם האבא של הילדה שלה. אם העניין אכן חשוב לכם וכדי שחברתך לא תסתבך בכך שבינתיים מצטבר לה חוב של אי תשלום דמי מזונות לילדה, אני מציעה לך או לה לפנות לייעוץ משפטי בהקדם אצל עו"ד המתמחה בדיני המשפחה של ישראל ושל ארה"ב ולהביא אתכם לייעוץ את ההסכם ו/או פסק הדין של החברה שלך מארה"ב. בברכה ובהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום

חסוי

ניתן לטפל בתיק שמתנהל בבית משפט בפלורידה דרך משרד עורכי דין בארץ?

ניתן בהחלט אבל, רצוי לנהל את התיק על ידי עו"ד מקומי בפלורידה. בברכה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני ארה"ב - מעמד אישי