תבעית נכות מארה"ב
שלום רב, ראשית, אני נהנית לאת הפורום אותו את מנהלת בצורה מאד עיניינית ומקצועית :) ולשאלותיי, 1. בני נולד בארה"ב לפני כ12 שנים. חזרתי עימו לארץ כשהיה בן 4 ואני הייתי לא חוקית כשנתיים (היה לי אישור עבודה שתוקפו פקע). לילד יש תסמונת גנטית נדירה והוא מוכר פה כ100% נכות בשל כך ומקבל קצבה חודשית מביטוח לאומי. שאלה ראשונה- האם יש לו זכויות דיסאביליטי שם? למי עליי לפנות בנושא? האם את ממליצה על עו"ד? 2. אני ואבא שלו (ישראלי) נישאנו בארה"ב -קליפורניה כדי שגם לו תהיה ויזת שהייה אך לאחר מס' שנים נפרדנו. אני נישאתי שוב בישראל ובתהליך פה נאמר שאין מכירים בנישואין בחו"ל ולכן התירו לי להתחתן. והשאלה-האם יש סיכוי שלא יתנו לי ויזה לבקר שם כי הייתי לא חוקית שנתיים? יש לי היום דירה על שמי, עבודה קבועה מאז שחזרתי (מ2005 ועד היום). האם יש בעייה עם כך שאני עדיין רשומה כנשואה שם? תודה רבה מראש
שלום מיכלי, תודה על המחמאה, שמחה שאת נהנית:) ולשאלותייך: 1. לצערי אינני מומחית לענייני הזכויות הסוציאליות בארה"ב אך למיטב הבנתי לבנך יכולות להיות זכויות בארה"ב בהיותו אזרח ארה"ב רק כשהוא מתגורר בארה"ב ולא כשהוא מתגורר בישראל. יתכן ויכולות להיות לו זכויות מכח "סוציאל סקיוריטי" מצד הוריו אבל זו נגזרת של היות ההורים משלמים "סוציאל סקיוריטי" כל השנים. 2. את נושא הנישואים שלך בארה"ב כדאי להסדיר אחת ולתמיד בכל מקרה על ידי בקשה לגירושין, שרצוי שהייתה מוגשת בארה"ב אך לאור העובדה ששניכם מתגוררים בישראל מזה מספר שנים סביר להניח שלמדינות ארה"ב אין סמכות לדון עוד בגירושין לכם. (ככל אני תמיד ממליצה כן לדאוג לגירושין בטרם הנישואים השניים, גם אם נעשו בחו"ל וגם אם היו מרוקנים מתוכן. אני סבורה שהעצה שקיבלת על פיה את יכולה להינשא בשנית בטרם הסדרת את גירושייך מבעלך הראשון לא הייתה עצה שקולה ומיטיבה). לגבי הסיכוי שלך לקבל ויזה לארה"ב, אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד שתחום מומחיותו הספציפי הוא הליכי ההגירה לארה"ב או פשוט להגיש בקשה בקונסוליה ולהחזיק אצבעות ולקוות לטוב. בהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
דפנה, קיבלתי את תשובותייך, תודה רבה על ההתייחסות הרצינית שלך וכמובן שאפעל בעצתך. שבוע מקסים לך :)