תביעת מזונות
שלום רב, אני הייתי במערכת זוגית של כ 10 שנים (מתוך זה 5 שנים נשואים) עם תושב ארה"ב. מהקשר הזוגי הנ"ל נולד לנו ילד משותף שהיום הוא בן שנתיים וחצי. ביום חמישי בעלי ברח מהארץ ולא מתכוון לשוב. הוצאתי לו באיחור של יום צו עיכוב יציאה מן הארץ והוא הצליח להימלט. אנחנו בחובות גדולים מאוד וכאמור לי לנו קטין. מה הן הזכויות שלי? והאם ניתן לתבוע את חזרתו לארץ על מנת שיתמודד עם החובות ויקח חלק בגידול הילד? אני רוצה לציין שזוהי הפעם השלישית שהוא נוטש אותנו בשנתיים האחרונות והפעם לאחר שיחסינו עלו על שירטון הוא פשוט ברח והשאיר את כל הדברים שלו בבית ורק כאשר הוא היה על המטוס הוא שלח לי הודעה שהוא טס לבלי שוב.מה ניתן לעשות על מנת למצות איתו את הדין? תודה רבה.
שלום לימור, דבר ראשון שאת חייבת לעשות זה לאתר את בעלך, למצוא היכן הוא מתגורר ו/או עובד בארה"ב ואז אפשר להתחיל לפעול כנגדו. בהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
אני יודעת היכן הוא נמצא.האם ניתן להחזיר אותו ארצה?איך ניתן להתחיל לפעול כנגדו?
הדבר שהכי חשוב לי לדעת האם אחד ההליכים שניתן לפתוח כנגדו זו החזרה שלו ארצה? אני רוצה לדעת מאחר ויש לנו קטין משותף שפשוט זועק לשמיים מאז שאביו ברח ואני רוצה שיהיה שותף בגידולו ושלא ינטוש אותו. תודה רבה.
שלום לימור, עושה רושם שאת מאד היית רוצה שאביו של ילדך יהיה שותף בגידולו אבל לא ניתן להכריח אותו לעשות כן אם אין לו ענייין בכך ובוודאי שלא ניתן להסגיר אותו לישראל כדי שישמש בעל כורחו כאבא לבנו. דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
אכן את צודקת.לבני מגיע שאביו יהיה חלק מחייו הרי הוא אביו..לטענתו הוא רוצה לגדל אותו ולהיות שותף אך מרחוק.. חבל שאין אפשרות להסגירו ארצה. מה כן ניתן לעשות על מנת שאוכל לקבל מזונות באופן שוטף ממנו ולא יתחמק מהתשלומים הנ"ל?
לימור, את בהחלט יכולה להגיש כנגדו תביעת מזונות כאן בישראל וסביר להניח שיפשרו לך להמציא לו את כתב התביעה לארה"ב ויחייבו אותו להתדיין איתך בבית המשפט כאן בישראל. באותה הזדמנות ממליצה לך לתבוע אותו גם ביחס לכל החובות המשותפים שהשאיר אותך כאן לבד להתמודד איתם. בברכה ובהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום