גירושין
שלום אני ישראלית נשואה כבר עשר שנים לבעלי שהוא יהודי אמריקאי, לא ישראלי. אנחנו גרים בניורק. יש לנו ילדה אחת שנולדה בניו יורק ויש להגם דרכון ישראלי. במידה ואנחנו עושים עלייה לארץ ואחריי שנה מרגע העלייה מתגרשים והוא רוצה לחזור חזרה לניו יורק, האם הוא יכול לקחת את הילדה איתו או שזה נחשב לחטיפה?
שלום ליאת, לאחר שינוי מקום המגורים והפיכת ישראל למקום מגורי הקטינה בפועל הרי שמקום מגורי הקטינה יהיה בישראל. כל נסיון לשנות את מקום מגוריה למקום אחר ללא אישור של שני ההורים או של בית המשפט עשוי להיחשב כחטיפה. בברכה דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
מעולה. וזה תופס חודש מרגע העלייה או צריך מינימום קביעות של שנה בארץ?
היי, אין מינימום קבוע על פי החוק אבל בהחלט צריך לצבור פז"ם בארץ. זה יכל להיות תלוי בכמה גורמים וביניהם גיל הילדה ורצונה, משך הזמן שהיא תשהה בישראל, טיב התערותה בישראל וכמובן הכי חשוב זה עצם העלייה לישראל המלווה בכוונה ברורה וחד משמעית להשתקע בישראל ולהפכה למרכז המגורים של הילדה להבדיל מלהגיע לישראל רק לתקופת ניסיון. דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
שלום .. אני ילידת ארץ ישראל .. מזה שש שנים עברתי לארה"ב ושם התחתנתי .. היום יש לי שני ילדים ואני רוצה להתגרש אני רוצה לחזור לארץ עם הילדים שלי אל משפחתי ולהמשיך את החיים פה בארץ .. אני לא יודעת מה לעשות ואיך כל העניין הזה מתנהל .. אני צריכה הכוונה בנושא בבקשה