סוגיה מעט מסובכת
עו"ד דפנה שלום, אני ישראלית נשואה לאזרח אמריקאי, חיה בארהב וקבלתי לפני חודשים את הגרין . גיליתי שאבי הביולוגי הינו אזרח אמריקאי (מסתבר שאבא שלי שגידל אותי, אימץ אותי כשנישא לאימי הביולוגית והם גידלו אותי יחדיו). איתרתי אותו אנו משוחחים, אף הזמנתי בדיקת אבהות שאותה נעשה בשבועות הקרובים אך ברצוני לדעת האם אוכל לקבל אזרחות בשל כך? האם לא יראה מוזר להגיש מסמכים שונים מאלה שכבר הגשתי ובכלל כיצד המידע הזה משנה או לא משנה את הסטטוס שלי? מספר הטלפון שלי הוא 917-455-5049 (האתר לא מאפשר לעדכן מספר שאינו ישראלי) בתודה מראש, אריאל.
שלום לך, מאחר שאת נשואה לאמריקאי וכבר קיבלת גרין כרד לא הייתי מתחילה לסבך את העניינים בשל האזרחות של אביך הביולוגי, מה גם שלא בטוח שהעובדה שהוא אביך הביולוגי תסייע לך בקבלת אזרחות שכן בשעה שאומצת על ידי האב שגידל אותך (בהנחה שהיו אז הליכי אימוץ פורמאלים) סביר להניח שנותק הקשר המשפטי וכל קשר שהוא בין אביך הביולוגי לבינך . לו אין זכויות ולא חובות כלפייך כבתו ולך אין זכויות או חובות כלפיו כאביך ומכאן שככל הניראה גם לא תהיה זכאית לאזרחות מכוח היותך בתו. בברכה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום