לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אובדת עיצות

גירושין או ביטול נישואין לאזרח אמריקאי

דפנה שלום, אשמח להישאר בעילום שם. ב 1.1.13 התחתנתי עם בן זוגי לשעבר בארהב ליתר דיוק במדינת וירגיניה. אנחנו כבר לא ביחד כיום ושנינו בארץ. העניין הוא כזה, התחתנו בכדי שאוכל להיות חוקית בארהב מכיוון שרצינו לבנות את חיינו שם, חודש לאחר החתונה הוא רצה לחזור לארץ וחזרנו. הוא נולד שם אך גדל בארץ וחוץ מדרכון אמריקאי ותעודת לידה אין לו שום מסמך שמעיד על היותו אמריקאי, ניסינו להוציא לו סושיאל סקיריטי אך הוא לא קיבל בטענה שאין לו הוכחות שהוא זה הוא והוא עלה לישראל בגיל שנה והם לא יודעים בוודאות שהוא אותו אדם או משהו בסגנון. בכל מקרה, בעת הנישואין שלנו בארהב בעירייה נתבקשנו לחתום על הצהרה שלא היינו נשואים בעבר או שאנחנו לא נשואים כעת והוא חתם שהוא אינו נשוי שבדיעבד הוא עדיין היה נשוי לגרושתו בארץ! הוא לא מוכן לבטל את הנישואין ואני לא רוצה להיקרא גרושה. אני יודעת שמה שהוא עשה זאת עבירה על החוק במדינת וירגיניה ואני גיליתי על הגירושין שלו רק שחזרנו לארץ והוא היה צריך להתייצב בבית משפט כדי להתגרש... מה הן האופציות העומדות בפני? האם אני יכולה לבטל את הנישואין לבד? האם אפשר להימנע מגירושין ופשוט לבטל את הנישואין כי לא היו כשרים מלכתחילה? אשמח לעזרתך, תודה

item.Author מנהל הפורום דפנה זיס - משרד עו"ד

שלום לך אובדת העצות, העניין אכן נשמע קצת מסובך. יחד עם זאת, במדינות ארה"ב וככל הניראה גם במדינת וירג'ניה יש הליך שנקרא "אנולמנט" שהוא למעשה ביטול הנישואין כאילו מעולם לא התקיימו (להבדיל מגירושין). העובדה שבעת שנישאתם זה לזו הוא היה עדיין נשוי לאחרת ככל הניראה יכולה בסיס לבקשת הכרזה של הנישואין כבטלים מעיקרם. אני מציעה לך לבדוק את האפשרות הזו על פיה הנישואים יבוטלו מעיקרם ואת לא תהפכי לגרושה אלא תשארי במעמד של רווקה . בהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני ארה"ב - מעמד אישי