בהיריון מאזרח אמריקאי ורוצה לחזור לארץ
אני נשואה לאזרח אמריקאי כבר כמה שנים ואנחנו מתגוררים בניו יורק. לאחרונה גיליתי שאני בהריון והמצב בינינו החמיר עד כדי בלתי אפשרי, אני לא עובדת בחודשיים האחרונים ובעלי לא עובד כבר שנתיים, אין לנו אוכל והיכן לגור. אם בקרוב המצב לא ישתפר אני מתכננת לברוח לארץ. האם שלמרות שאלד בארץ ייחיבו אותי לחזור עם התינוק לניו יורק או שלידה בארץ מגינה עליי? האם בעלי יחתים אותי על מסמך שאני חייבת לחזור לפני הלידה או אחריה - האם זה מסמך שיחייב אותי?
שלום יעל, לאור המצב שתיארת לעיל אני מציעה לך לבוא לישראל כמה שקודם וללדת את התינוק בישראל. ברגע שתבססי פז"מ בישראל והתינוק יוולד בישראל יקשה על בעלך לחייב אותך לחזור לארה"ב או לשלוח את התינוק לארה"ב. קביעת עובדות בשטח כרגע היא קריטית. אם תלדי את התינוק בארה"ב את עשויה למצוא עצמך במילכוד ומול קשיים רבים להוציא את התינוק מארה"ב. בעלך יכל לנסות להחתים אותך על כל מסמך שהוא אך אני מציעה לך לא לחתום על שום מסמך המחייב אותך לשוב עם התינוק לארה"ב ובוודאי שלא לחתום על שום מסמך ללא יעוץ וליווי של עו"ד. בהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
יקשה עליו או יהיה בלתי אפשרי לחייב אותי לחזור לארה"ב ?האם יש בכלל סיכוי אפילו קלוש שייחיבו אותי לחזור לארה"ב עם התינוק?
יעל, אין שום דבר בטוח במאה אחוז כידוע לך. אם תחזרי כבר עכשיו לישראל ותלדי בישראל ואולי אף תגישי תביעת גירושין בישראל, את מגדילה באופן משמעותי את הסיכויים ששום בית משפט לא יכריח אותך לחזור לארה"ב עם התינוק. אם תשארי שם ותלדי שם, פוחתים סיכוייך למרות שגם אז יתכן ותוכלי לקבל בסופו של דבר היתר לחזור לישראל עם התינוק. זה הכל עניין של תכנון נכון, בניית אסטרטגיה נכונה, וניהול נכון של הסיטאציה בה את נמצאת. בהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום