בקשה חדשה לגרין כארד כאלמן לאחר פטירת האישה?
שלום רב, אשתי ז"ל אזרחית אמריקאית, הגישה לפני יותר משנתיים בקשה לגריו כארד עבורי עוד בהיותנו בישראל (והיא תומכת בי כלכלית), משום מה התהליך נעצר מספר פעמים ונפתח שוב. בחודש ספט' האחרון עברנו לארה"ב, ואף קבענו פגישה במחלקת ההגירה, ושם מסרו לנו טפסים נוספים למילוי, בקשו מאתנו את תעודת היושר עבורי, בדיקות רפואיות עבורי, תמונות ומסמכים שאשתי צריכה לצרף לבקשה (דיווח למס ההכנסה האמריקאי), את הבדיקות הרפואיות עברתי, תעודת היושר שלי נשלחה לקונסוליה בשיקגו מזה יותר מחודשים, אך לצערי, טפסי הדיווח למס ההכנסה היו במשלוח מהארץ שהתעכב, היא נפטרה לפני כחודש, המשלוח הגיע לאחר פטירתה, לציין כי היא ניהלה את כל העניינים כאן, כולל את הגשת הבקשה עבורי. בשלב זה אני לא יודע אם מעמדי שונה מתייר לתושב זמני או משהו דומה. השאלה שלי בעניין זה, מה הסיכויים שאקבל גריו כארד לאחר פטירתה? (לציין כי אני פנסיונר שמקבל פנסייה חודשית של בערך 1800$). האם אני צריך להגיש בקשה חדשה כאלמן?
שלום מיכאל, הפורום הזה הוא פורום דיני מעמד אישי - ארה"ב ולא דיני הגירה. אני ממליצה לך לפנות להתייעצות עם עו"ד המתמחה בדיני ההגירה. בברכה ובהצלחה, דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום