גירושין ורילוקיישן עם ילדים
שלום לעו"ד דפנה שמי שירן, אני ישראלית שנשואה לישראלי מזה עשר שנים. התחתנו בארץ ומיד עברנו להתגורר בניו יורק. במשך השנים נולדו לנו תאומות שכיום בנות שלוש (שכמובן קיבלו אזרחות של ארה"ב) שאותן לא רשמנו בישראל כי לא חשבנו על חזרה. במשך השנים הנישואים שלנו לא עלו יפה והחלטנו לאחרונה להיפרד כידידים ולהתגרש ובביקורנו האחרון בארץ פתחנו תיק גירושין ברבנות (עדיין לא התקיים דיון). ואז התחילה שאלת המשמורת... בעלי (הפרוד) רוצה להישאר בניו יורק ולגדל בה את התאומות (הוא לא רוצה משמורת מלאה כי יש לו כאן עסק והוא מחויב להיות רוב היום בעבודה) ואני מעוניינת לחזור לישראל כתושבת חוזרת ולגור בה לתמיד. הנושא הזה יוצר חיכוכים קשים מאוד בינינו ומוציא דברים לא יפים... כרגע אשמח לדעת מה עליי לעשות כדי להתחיל בתהליך שישחרר אותי לחזור לישראל עם הילדות גם אם אין הסכמה כרגע מצד האבא. אין לי כסף לעו"ד יקרים מכיוון שבעלי מפרנס והוא לא יתן לי דולר לכזאת הוצאה. גם ככה, מאז המריבה על מקום המגורים הוא לא מממן אותי ואת הקטנות ואני מסתמכת על עזרת משפחתי שמפקידה לי כסף מהארץ. בקיצור, איפה מתחילים? מה עושים? למי לפנות? וגם - האם יש דרך לגרום לו לא לגור איתנו בבית כל זמן שהיחסים עכורים ואין בינינו הסכם משפטי ברור? אשמח ואודה לך מאוד מאוד אם תוכלי לעשות לי קצת סדר בבלאגן ולסדר לי בראש מהם השלבים שאני צריכה לעבור בדרך לחזרה המיוחלת... תודה רבה מראש! שירן ג.
שלום שרון, הנושא מורכב ביותר ואם את מעוניינת להתייחס אליו ברצינות ואף לבנות אסטרטגיה נכונה אני מציעה לך שלא לעשות כן באופן ספציפי על גבי פורום משפטי כמו זה אלא לפנות בדחיפות לקבלת ייעוץ משפטי ספציפי אצל עו"ד המתמחה בדיני המשפחה גם של ישראל וגם של ארה"ב. (אגב, לא ציינת באיזו מדינה בארה"ב אתם מתגוררים וגם לכך יש חזיבות שכן לכל מדינה ומדינה בארה"ב דיני המשפחה והמעמד האישי שלה). בעיקרון, יש לבחון האם יש לך אפשרות לנהל את התביעה מישראל במסגרת התיק שכבר פתחתם בישראל, ברבנות או שאת חייבת לנהל זאת בארה"ב. כמו כן, חשוב לבנות כאן אסטרטגיה נכונה שתוביל לכך שאת והילדים תוכלו לשוב לישראל. שיהיה בהצלחה. דפנה זיס, עו"ד, מנהלת הפורום
אוקי, תודה על תשובתך! מסובך לי להתקשר (אני קצת חושדת שיש ציתות) אבל אנסה למצוא אפשרות.