אובדן כושר עבודה
שלום, הינני מועסקת בגוף ציבורי גדול בתור עובדת זמנית. לפני כשנה וחצי לקיתי בסרטן ובעקבות זאת יצאתי לחל״ת (כבר שנה וחצי) והן נקבעו לי 100% נכות שבהמשך הורדו ל 50%. בגלל הטלטלה הרבה שעברתי (היני בחורה צעירה) בזמן האבחנה והטיפולים לא בדקתי או התעסקתי בכל מה שקשור לפנסיה שלי. כמו כן המעסיק לא הסביר לי כי הוא מפסיק להפריש כספים לפנסיה שלי עם יציאתי לחל״ת. כעת שיש לי את הפנאי והכח להתעסק בכל הנושאים הבירוקרטים שהזנחתי חשכו עיניי. משיחה עם הראל פנסיה הוסבר לי שבגלל שלא המשכתי לשלם עצמאית את הפנסיה הביטוח שלי נפסק (מלבד חמישה חודשים חסד לאחר הפסקת העבודה שגם הם יבחנו ע״י ועדה מטעמם) ואי לכך איני זכאית לתשלום של קצבת אובדן כושר עבודה. יש לציין שזמן קצר לאחר שיצאתי לחל״ת (כחודשיים אחרי) חתמתי אבטלה בלשכה+קבלתי קצבה מביטוח לאומי בעבור הנכות. מהן זכויותייי בהתאם לנסיבות? באיזו מקרים ניתן לתבוע פיצויים מן המעסיק ? תודה מראש.
רעות שלום., את מוזמנת ליצור עמי קשר בהקדם בתקווה שהעניין לא התיישן את יכולה להתקשר אפילו לנייד 0528778505 בגדול, מה שאמרו לך זה לא בהכרח נכון . זו דרך להתחמק. לדעתי יש דרך להציל את המצב