תכנון נישואין
שלום, מזה כ-;10 שנים מקבלת אובדן כושר עבודה עקב בריאות מאד לקויה ואף מתדרדרת ובנוסף מקבלת קצבת נכות לצמיתה מביטוח לאומי 65% כ-1400 ש"ח לחודש. נמצאת בזוגיות ארבע שנים ושנינו אוהבים ורוצים להתחתן. דאגתי ושאלתי שתשובתה תהיה מכריעה לגבי זה, האם הנישואין יפגעו לי בקבלת אכ"א וביטוח לאומי? אודה לך מאד מאד לתשובתך. בכבוד רב
מירי שלום. לגבי אובדן כושר מחברת ביטוח פרטית אין בעיה. הכל כמובן תלוי בנסיבות. אם למשל תקימו עסק משפחתי ותמשכי משכורת אכן הקצבה עלולה להיפגע הן בביטוח הפרטי והן בביטוח הלאומי. לא ניתן לענות לך בצורה אחראית וממצה כאן. יש הרבה נסיבות שיכולים לגרום לפגיעה ובמצבים אחרים לא
המון תודה לך על תשובתך. אין סיכוי לפתוח עסק ובכלל לעבוד כי אני ממש לא מסוגלת. יש לי הרבה מחלות שמונעות ממני לעבוד. אם כך, חברת הביטוח לא יכולה להפסיק את אכ"ע שמקבלת בשל נישואין? ולמה ביטוח לאומי שזה קצבת נכות עלול לפגוע לי בהכנסה? שאלה נוספת שמוכנה להגיע עד אליך (גרה רחוק) אם מקבלת אכ"ע מדוע ביטוח לאומי כתוצאה מההכנסה של אכ"ע משלם לי מזה שנים רבות רק 1400 ש"ח. האם זה הוגן? חוקי? אודה לתשובתך.
מי שמקבל קצבת נכות כללית מתחשבים בהכנסותיו מכל מקור. אם הגמלה שלך מביטוח לאומי הינה 1400 ש״ח יש להניח שאת מקבלת אובדן כושר בסך חודשי של כ 5000 ש״ח בערך. בעבר החוק קבע שמי שמקבל קצבה מביטוח לאומי לא יכול לקבל שום קצבה אחרת מחברת ביטוח. החוק שונה וכיום ישנה התחשבות בהכנסות אחרות אך לא פסילה מוחלטת כפי שהיה בעבר.