שתי חב' בטוח משלמות א.כ.ע -"פיספסו" בבתשלומים "בגדול"- האם פנייה משותפת לשתיהם או לחוד ?
ברשותי מכתב דרישה, מפורט ומנומק, שהכנתי, כולל הערכה מקצועית אקטוארית, המצביע בדיעבד, על טעויות כבדות, של "פספוס", של שתי חברות ביטוח, שמשלמות לי באופן שוטף כ 10 שנים ואמורות, להמשיך לשלם לי, עוד שנים מספר. טעות מצטברת, של כל אחת, עקב ה"פיספוס" בתשלומים, המגיעים לסדר גודל של מאות אלפי שקלים!!! של כל אחת משתי החברות, מי פחות , מי יותר. הפספוס כאמור נמשך עד היום ולמעשה כ 10 שנים !!! הוכרתי כחוק בשתי חברות הביטוח, הלכה למעשה, אני ממשיך לקבל מהם, באופן סדיר, משתי החברות, פיצוי אובדן כושר עבודה מלא. לא עליתי על הפספוס, עקב הסיטואציה/המחלה הנפשית הקשה שנקלעתי אליה, שבגינה הוכרתי כסובל מאובדן כושר עבודה מלא. ככזה, אני גם מוכר לצמיתות בביטוח לאומי עם מעל 80% נכות רפואית צמיתה ואובדן כושר עבודה מלא לצמיתות. גם כשניסינו פה ושם לברר, אפילו פנייה בכתב לא נענינו, האמת שעסקנו, מידי כל שנה ושנה, בהישרדות - חידוש אישורים רפואיים, דרישות לבדיקות, הוכחות חוזרות ונשנות ללא מנוח, שאיימו באופן מתמיד על שתי הקצבאות, ששימשו ומשמשות, מקור יחידי לקיום משפחתי, כך שגם אם הרגשנו לא שלמים עם זאת שאנו מקבלים את הדין/התשלומים ללא בדיקה כלל... הפחד המתמיד!!! להפסק ההכרה והתמיכה, שיתק אותנו ורק שמחנו בכל פעם שחידשו/אישרו לנו את המשך ההכרה והמשך התשלומים, לא היה לנו ראש פנוי וכוחות נפשיים להתמודד/להילחם, על עוד דברים, שהטרידו אותנו, כמו התשלומים, הרכבם וכיצד חושבו. כאמור גם שכבר העזנו לפנות ואפילו בכתב נדחינו על הסף, עם תחושה קשה ומפחידה, שאם "נחפור" נענש ויופסקו התשלומים, ז"א מן הרגשה, שעושים לנו טובה, כאילו שידרו תגידו תודה שאנו משלמים ותשתקו... השאלה המרכזית המנקרת במוחי, הראשונה והעיקרית שארצה להתייעץ עמכם טרם תביעה, והדבר הראשון שאני רוצה להתייעץ ולשמוע את חו"ד ראשית לכל היא: "האם אני צריך לפנות לשתי חברות הביטוח ביחד, במכתב/דרישה אחד ויחיד, או, לפנות לכל אחת לחוד, לתבוע כ"א לחוד, אפילו בלי וללא צורך ליידע אף אחת מהם על פעולתי כנגד החברה האחרת שמשלמת לי" ... מה יותר כדאי, מה יותר פשוט- ניסיתי לשבור את הראש, עד עכשיו בעצמי, אשמח, אם אתם כמומחים, תוכלו לתת לי תשובה חד משמעית לשאלה זו לפני שמיעת עצות טיפים נוספים, כלליים לפחות, לגבי שעלי לעשות וכיצד לפעול מעתה ואילך. נ.ב-לקח לי הרבה זמן והשקעה, לארגן את החומר , גם לנסח את פנייתי זו אליכם ואני לחוץ לתבוע את המגיע לי, לכן אודה לכם, אם תוכלו, לחזור אלי בדחיפות בטל' או במייל ע"מ לעזור לי לקדם את התביעה. אשמח ואין לי בעיה, אם בשלב ראשון תתייחסו, אפילו בכתב בקצרה, באמצעות המייל, מספיק במשפט אחד..., לסוגיה המרכזית שהעליתי סוגיית הפנייה לחברות- "הפרד ומשול" כדברי הפתגם, או בשיתוף כנה של שתיהם, גם אם זאת לא חובתי...? תודה להשתמע-איתן
רפי שלום. קראתי בעיון את שכתבת. אינך צריך להתנצל או לחשוש / לחיות בפחד שמא תופסק הקצבה. יש הרבה מה לעשות לרבות כדי לגבות את חוב העבר הנוגע לפספוס לו אתה טוען (בהנחה שאתה צודק) מכל מקום, הינך מוזמן ליצור קשר עם משרדי ונסייע לך לגבות את מלוא הזכויות החוקיות להן אתה זכאי