תגמולים חודשיים מחברת ביטוח
שלום, אני נמצאת באובדן כושר עבודה מלא לצמיתות. למזלי הייתה לי פוליסת ביטוח מנהלים ומזה ארבע שנים אני מקבלת תגמולי ביטוח חודשיים. תגמולי הביטוח המשולמים 75% מהשכר המבוטח בפוליסה. חברת הביטוח הודיעה לי שלמעשה הייתה צריכה לשלם לי 75% מתוך ממוצע השכר של 12 החודשים האחרונים לפני אירוע הביטוח. אי לכך, החל משנה הבאה תגמולי הביטוח החודשיים יהיו נמוכים יותר ממה שקיבלתי עד היום. האם יש משהו שאני יכולה לעשות בנידון? בברכה, רונית
רוב הפוליסות בודקות שכר ב- 3 חודשים לפני האירוע או ב- 12 חודשים לפני האירוע והשכר הקובע הוא החלופה הגבוהה יותר מבין האפשרויות. אני מציע לך לבדוק את התנאים בפוליסה שלך. לעיתים יש מספר אפשרויות לחישוב השכר והאפשרות שנבחרת היא האפשרות הגבוהה יותר מבין החלופות. כמו כן, יש לבדוק שלפני האירוע שגרם לאי הכושר המעסיק הפריש לאי כושר עבור השכר הריאלי שלך וביטח את השכר הריאלי שלך נכון למועד האירוע ולא שכר אחר שהיה נכון שנים קודם לאירוע המזכה.
רן תודה על התייחסותך. השכר המבוטח בפוליסה הוא השכר הריאלי אולם נאלצתי לקחת ימי חופשה כתוצאה ממצבי הבריאותי ולכן השכר נמוך מהשכר המבוטח. האם תשובתך תשתנה בעקבות מידע זה? בתודה,רונית
איני יודע פרטים מדוייקים וכאן לא המקום להתייחסות פרטנית ברמה כזאת. בהחלט מומלץ לבחון את הנושא ולנסות להביא את חברת הביטוח לקחת בחשבון את השכר לפני שהחלו ימי המחלה שהינם למעשה תחילת האירוע המזכה. אני ממליץ לך להתייעץ עם עו"ד בתחום זה על מנת שיבדוק פרטנית את המקרה שלך והאם ניתן לעשות משהו....