חוות דעת לוועדה רפואי
שלום. אני באובדן כושר מלא כבר 4 שנים. בעוד 3 חודשים נקבעה לי וועדה בחברת מדיטון והם דורשים 4 חוות דעת מומחים כולל של רופא תעסוקתי. בקופת חולים נאמר לי שאין דרך מהם לקבל חוות דעת ואם אני לא עובד אפילו לראות רופא תעסוקתי. האם חברת הביטוח מחויבת במקרה כזה לממן לי את חוות הדעת שהיא מחייבת אותי להביא? או מדיטון? תודה
חברת הביטוח או קרן הפנסיה מחוייבות לבדוק אותך ולקבוע האם אתה באי כושר. לא יכול להזיק אם תעביר להם מסמכים רפואיים עדכניים בתחומים שבגינם איבדת את כושר עבודתך. במידה והרופאים מטעם חברת הביטוח קובעים שאתה כשיר, ככל שאתה סבור אחרת אני מציע לך להתייעץ עם עו"ד שמטפל בתיקים מסוג זה בהקדם האפשרי לצורך ערעור או הגשת תביעה לביהמ"ש.
תודה אבל שואל האם אני חייב לשלם מכיסי על רופא תעסוקתי פרטי כי זה מה שחברת הראל דורשת (ומקופת חולים אי אפשר לקבל רק פרטי) או שחברת הביטוח צריכה לשלם על חוות הדעת שהיא מחייבת אותי להציג לוועדה?
אין חובה חוקית להביא אישור של רופא תעסוקתי. לרוב הם מבקשים מסמכים מרופאים מומחים בתחומים שבגינם אתה מצוי באי כושר. אם חברת הביטוח או קרן הפנסיה מבקשת לבדוק אותך על ידי רופא תעסוקתי או בכל תחום אחר אתה צריך להסכים, חברת הביטוח או קרן הפנסיה היא זאת שמשלמת את שכרו. לרוב הם עושים את זה על ידי חברות רפואה פרטיות כגון מדיטון, כשאתה נבדק על ידי מדיטון, חברת הביטוח או קרן הפנסיה משלמת את שכרו של הרופא.