לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עידן.

ירידה בהיקף המשרה באישור רופא תעסוקתי והשלכות על השכר

רופא תעסוקתי נתן אישור לעובד שלי לרדת למשרה של 6 שעות בלבד - כאשר העבודה הינה במשרד ובישיבה , עקב בעיה בריאותית שאיננה קשורה למקום העבודה. בנוסף הרופא רשם שיש להפחית מימי המחלה של העובד בתמורה לירידה בהיקף המשרה - מה שלמעשה מביא אותי לשאלה. האם הדבר בכלל ניתן לביצוע ? ובסמכות הרופא לקבוע שעלי לספוג את הירידה באופן מלא בתמורה לימי המחלה שלו - זאת כאשר לעובד יש 70-80 ימי מחלה אנחנו מדברים על תשלום מלא עד לתום האישור של הרופא בסוף השנה - ומדובר כאן על אלפי שקלים ברבים. או שלמעשה ההערה שלו חסרת כל בסיס והיא נכתבה שלא בסמכות ולכן זכותי בתור מעסיק להפחית את השכר בהתאם ירידה בהיקף המשרה. חשוב לציין שכן יש פגיעה בעסק אך עם הפגיעה נלקח בחשבון העובדה שהעובד וותיק ויש רצון טוב לבוא לקראתו ולו גם בתשלום ובספיגה חלקית של השכר שהיה אמור להיות מופחת - אך למעשה כאן נאמר שאני מחוייב לספוג הכל. שהרי אם כך המצב ייתכן ואחליט לא ללכת לקראת העובד באופן כזה שאני יאלץ לספוג את מלוא העלות כפי שלמעשה הוא מצפה שיקרה - בהתאם למכתב מהרופא התעסוקתי.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

השאלה מורכבת מאוד: 1. צריך לבדוק ממה נובע אי הכושר של העובד?. 2. האם הרופא התעסוקתי הוא רופא קופ"ח או פרטי?. 3. ככל שיש לעובד ביטוח אכ"ע/פנסיית נכות אולי יש מקום להפעילו בצורה חלקית...? 4. חלק מהשאלות קשורות בדיני עבודה ובעניינים טכניים לרו"ח. 5. כפי שציינת בשאלה קיימים שיקולים נוספים מעבר לחוק ולפן הטכני - שימור העובד. לצערי לא ניתן לענות על שאלה זאת בפורום. המלצתי לפנות לעו"ד בתחום זה וככל שהיחסים עם העובד טובים ייתכן וניתן לשקול פנייה משותפת שלך ושל העובד.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אובדן כושר עבודה