איליי

אובדן כושר עבודה ביטוח לאומי

זומנתי לעדות רפואיות נכות כללית, מס ימים אחרי הועדות מתקשרת אליי פקידת מחלקת שיקום מודיעה לי כי עברתי את אחוז הוועדות הרפואיות ועליי להתייצב מחר לעו"ס שיקום ואף שלחה לי הודעת sms. התייצבתי בדיוק כפי שנקבע דיברתי עם העו"ס על הבעיות הרפואיות והתפקודיות שלי ואיך זה מגביל אותי בעבודה ובחיי היום יום. אמרה שהיא מתרשמת שאינני יכולה להמשיך לעבוד ורואה החמרה במצבי הבריאותי( קיבלתי 100% נכות אובדן כושר למשך 4 שנים) כעת דנו לצמית. מס ימים אחרי ועדת אובדן כושר עבודה אני מקבלת פרוטוקול רפואי בו מודיעים לי שבכלל לא עברתי את אחוז הרפואי בכדי לקבל את הקצבה. האם זה חוקי לזמן אותי לפקידת שיקום מבלי שאדע את האחוזים הרפואיים? ואיך בכלל מזמנים אותי לועדת אובדן כושר עבודה אם לטענתם לא עברתי את האחוז הרפואי? והאם אחוז הרפואי יכול להיקבע רק אחרי שיחה עם עו"ס אובדן כושר עבודה? האם הם רשאים לא להביא לי את פרוטוקול אובדן כושר עבודה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

מדובר בשאלה פרטית ואישית מאוד, ממליץ לך להיפגש עם עו"ד שעוסק בתחום זה ולפעול לפי שיקול דעתו. לגבי השאלות לקבלת מסמכים באפשרותך לבקש ולקבל את מלוא המסמכים שהיו בהליך.